«Ακυρώνονται» τα Χριστούγεννα στην Βηθλεέμ: Νέες απειλές από τον Νετανιάχου που συντονίζει τη σφαγή

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, που ετοιμάζεται για μαύρα Χριστούγεννα, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις επιχειρήσεις του, κατά την 79η ημέρα ενός πολέμου που έχει φέρει τους αμάχους στα πρόθυρα του λιμού, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

bithleem gaza

Οι εορτασμοί των Χριστουγέννων ακυρώνονται στη Βηθλεέμ. Οι δρόμοι της κατεχόμενης ιερής πόλης, συνήθως στολισμένοι με γιορτινά φώτα και σφύζουν από γιορτινές ευχές, στέκονται τώρα σε επίσημη σιωπή καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τη βομβαρδιστική του εκστρατεία και την χερσαία εισβολή στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το Middle East Monitor.

Μέσα σε μόλις δύο μήνες, έως και 20.000 Παλαιστίνιοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν στη Γάζα εξαιτίας των ισραηλινών επιθέσεων. Η συγκλονιστική πραγματικότητα των χιλιάδων νεαρών ζωών που αφαιρούνται από την άλλη πλευρά της Παλαιστίνης έχει ρίξει μια σκοτεινή απόχρωση στη συνήθως χαρούμενη ατμόσφαιρα της Βηθλεέμ αυτήν την εποχή του χρόνου.

Επιδεινώνοντας αυτή τη θλίψη, οι ισραηλινοί περιορισμοί και το κλείσιμο των σημείων ελέγχου έχουν οξύνει περαιτέρω τα πνεύματα αυτής της ιερής πόλης. Αυτά τα μέτρα έχουν κάνει απίστευτα δύσκολο για τους τουρίστες και τους προσκυνητές να φτάσουν στη Βηθλεέμ, εμποδίζοντας την ετήσια εισροή επισκεπτών που επιδιώκουν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στο πιο σεβαστό σκηνικό της.

Νέες απειλές από τον Νετανιάχου

«Ο πόλεμος θα είναι μακρύς», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Πληρώνουμε βαρύ τίμημα αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε να πολεμάμε», είπε, αναφερόμενος στους 153 στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα, στις 27 Οκτωβρίου. Στο βινετοσκοπημένο μήνυμά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις διεισδύουν βαθύτερα στη Λωρίδα της Γάζας και θα συνεχίσουν να μάχονται «μέχρι την τελική νίκη» επί της Χαμάς. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του θανάτου 15 στρατιωτών το Σαββατοκύριακο, ο Νετανιάχου είπε ότι «κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τη ζωή των πολεμιστών μας».

 

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…