Προς ακύρωση η παράταση του μίνι lockdown στη Ζάκυνθο μετά από εισηγήσεις…γαλάζιων βουλευτών

«Οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγησή μου για επανεξέταση των δεδομένων»

4963509

Την παράταση της ισχύος των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, μετά και την νέα αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊου, ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για να πληροφορηθούμε σήμερα από την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπουλου, ότι η κατάσταση επανεξετάστηκε από τους ειδικούς και ελήφθη η απόφαση για ακύρωση της παράτασης του μίνι lockdown στη Ζάκυνθο.

Κάλλιστα θα μπορούσε κανείς να κάνει λόγο για ένα κυβερνητικό αλαλούμ. Άλλωστε, δεν θα ήταν και η πρώτη φορά που επικρατεί τρικυμία εν κρανίο σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον περιορισμό της πανδημίας. Εν προκειμένω όμως, η απάντηση στο τι μεσολάβησε και άλλαξε άρδην η απόφαση για παράταση του mini lockdown, βρίσκεται στην ανάρτηση του γαλάζιου  βουλευτή του νησιού Διονύσιου Ακτύπη, ο οποίος έσπευσε γεμάτος περηφάνια να δηλώσει ότι η ανάκληση της απόφασης προέκυψε ύστερα από δική του εισήγηση για επανεξέταση των δεδομένων, και όχι κάποιας επιτροπής ειδικών γιατρών και λοιμοξιολόγων

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη και τον ΓΓ του Υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγησή μου για επανεξέταση των δεδομένων. Οτιδήποτε άλλο μικρή σημασία έχει και μόνο παραφωνία προσθέτει, γιατί οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν».

Νωρίτερα, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπουλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, δήλωσε ότι: «Έδειξε αντιστάσεις η Ζάκυνθος σε αυτή την απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Οι Ζακυνθινοί έκαναν την αξιόλογη προσπάθεια της μεγάλης μείωσης των κρουσμάτων και αυτό αναγνωρίστηκε σε δεύτερη εξέταση»

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, αναμένεται εκ νέου ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία που θα βγάλει τη Ζάκυνθο από το «κόκκινο» επαναφέροντας το νησί στο καθεστώς προ περιοριστικών μέτρων.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…