Newsroom

Newsroom

«Άκυρο» από Γιαννάκου σε Σαμαρά για την προεδρία

«Προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν καμιά δουλειά να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας»

4907033

Εμφατικό «άδειασμα» από την Μαριέττα Γιαννάκου. στον Αντώνη Σαμαρά και στις «βλέψεις» του πρώην πρωθυπουργού για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν καμιά δουλειά να γίνουν Πρόεδροι της Δημοκρατίας», δήλωσε η πρώην υπουργός και στέλεχος της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου. 

Σε δηλώσεις της, στην ΕΡΤ, πρόσθεσε ότι «κανένας πρώην πρωθυπουργός δεν διεκδίκησε Προεδρία της Δημοκρατίας σε καμία χώρα της Ευρώπης. Και θα σας πω ποιος είναι ο λόγος. Το σύστημά μας είναι πρωθυπουργοκεντρικό. Ο πρωθυπουργός είναι το πανίσχυρο πρόσωπο. Είναι δυνατόν από το “πανίσχυρο πρόσωπο” να θέλει μετά να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς αρμοδιότητες;». 

Αφορμή για τις δηλώσεις της Μαριέττας Γιαννάκου ήταν η συζήτηση που άνοιξε για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Κώστα Σημίτη για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ωστόσο, ακόμη ένας πρωθυπουργός που ενδιαφέρεται ως γνωστόν για το αξίωμα είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. 

Τέλος η κ. Γιαννάκου δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα της ανανέωσης τη θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, ωστόσο εκφράστηκε θετικά για τον σημερινό Πρόεδρο, επισημαίνοντας ότι «έκανε πολύ καλά τη δουλειά του, προσέφερε υπηρεσίες και ιδιαίτερα στην περίοδο του 2015».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…