Άκυρη με δικαστική απόφαση η εκλογή του Χρονόπουλου στη Ζαχάρω

Του Μάκη Νοδάρου Με μία απόφαση «βόμβα» το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του apokalypseis.com ακύρωσε σήμερα την…

Του Μάκη Νοδάρου

Με μία απόφαση «βόμβα» το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του apokalypseis.com ακύρωσε σήμερα την εκλογή ως δημάρχου της Ζαχάρως, του πρώην αστυνομικού Πανταζή Χρονόπουλου, ο οποίος εξελέγη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με την οριακή πλειοψηφία του 50.47% έναντι της παράταξης του γιατρού Κώστα Αλεξανδρόπουλου. Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας με την 274/2014 απόφαση του που ελήφθη αργά σήμερα το μεσημέρι, έκρινε ως άκυρη την υποψηφιότητα του Πανταζή Χρονόπουλου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς αυτός είχε κριθεί  κατά την προηγούμενη θητεία του ως έκπτωτος με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών,  λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς του και των αμετάκλητων καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος του.

Η απόφαση του Δικαστηρίου καταργεί το δικαίωμα του κ. Χρονόπουλου να είναι δήμαρχος ας έχει ορκιστεί και είναι θέμα χρόνου ο γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης να τον κηρύξει με νέα διαπιστωτική πράξη ως έκπτωτο για δεύτερη φορά. Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι άμεσα εκτελεστή ενώ κατ αυτής μπορεί να γίνει προσφυγή στο ΣτΕ και από τις δύο πλευρές.
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας με την ίδια απόφασή του απέρριψε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,  το δεύτερο αίτημα της προσφυγής του κ. Αλεξανδρόπουλου για την ακύρωση ολόκληρου του συνδυασμού του κ. Χρονόπουλου. Αυτό έγινε με οριακή πλειοφηφία 2 προς 1 καθώς  εκ των δικαστών ο κ. Χρήστος Κούλης με τεκμηριωμένο αιτιολογικό  είχε την άποψη ότι ο συνδυασμός του κ. Χρονόπουλου έπρεπε να ακυρωθεί  και να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Ζαχάρω χωρίς την συμμετοχή του συνδυασμού. 

Την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου επιβεβαίωσαν στο www.apokalypseis.com ο ίδιος ο κ. Αλεξανδρόπουλος και οι νομικοί του σύμβουλοι οι οποίοι ανέφεραν ότι θεωρείται μονόδρομος η προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση εκτός της υποψηφιότητας του Πανταζή Χρονόπουλου και ολόκληρου του συνδυασμού του. 

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε λύκειο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε λύκειο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…