Ακροδεξιός γκραφιτάς ζωγραφίζει τους ήρωες του ‘21 υπό την αιγίδα «γαλάζιου» δημάρχου, παπά και αστυνομικού

Όταν ο γκραφιτάς είναι ακροδεξιός, όλα μπορούν ν' αλλάξουν

evritos 1

Έναν ακροδεξιό γκραφιτά που ακούει στο όνομα «Εύρυτος» επέλεξε ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης για να «διακοσμήσει» τους τοίχους του κολυμβητηρίου της πόλης εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Μπορεί η εικόνα με γκραφιτάδες να φωτογραφίζονται… επί τω έργω μαζί με αστυνομικούς, παπάδες και «πολιτικούς άρχοντες» του τόπου να μην είναι καθόλου συνηθισμένη στην Ελλάδα, όταν όμως ο γκραφιτάς είναι ακροδεξιός, όλα μπορούν ν’ αλλάξουν.

Αφού λοιπόν έφτιαξε τις προσωπογραφίες 12 ηρώων της επανάστασης, στους τοίχους του κολυμβητηρίου, ο Εύρυπος, φόρεσε την κουκούλα του και φωτογραφήθηκε με τον – υποστηριζόμενο από τη ΝΔ – Δήμαρχο Αργυρούπολης – Ελληνικού, τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντώνιο και έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

O «Εύρυτος», που το προηγούμενο διάστημα είδαμε να «εκθειάζεται» από διάφορα ΜΜΕ ως ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης, έχει στο ενεργητικό του μια σειρά από φασιστικά έργα, με ναζιστικό, ισλαμοφοβικό, αντικομμουνιστικό, ομοφοβικό και συνωμοσιολογικό περιεχόμενο, ενώ υπάρχουν και έργα του που προτρέπουν σε βία κατά μειονοτήτων.

Από τους πρώτους που αποκάλυψαν τη ναζιστική του δράση είναι ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media, αποκάλυπτε περί τίνος πρόκειται.

Όπως αναφέρει το Info-war, σε ορισμένα σχέδια, που φέρουν την υπογραφή του, υπάρχει κάλεσμα να καούν μουσουλμανικά τεμένη.

Σε άλλο, ο δημιουργός καλεί όλους τους «μπάσταρδους Αριστερούς» να αυτοκτονήσουν – όπως υποστηρίζει ότι έκανε και Άρης Βελουχιώτης, τον οποίο αποκαλεί και «αδερφή».

Παρεμφερή υπογραφή φέρει και γκράφιτι που αναπαράγει το σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ Make America Great Again. To σχέδιο είναι αφιερωμένο στην ακροδεξιά Ashli Babbitt η οποία σκοτώθηκε κατά την φασιστική εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. Η Babbitt ήταν μεταξύ άλλων μέλος της συνωμοσιολογικής σέκτας Qanon, που πιστεύει ότι ο πλανήτης ελέγχεται από ένα δίκτυο παιδεραστών που τρώνε παιδιά.

 
Φυσικά, από τη συλλογή δε θα μπορούσαν να λείπουν τα σύμβολα που υμνούν το ναζισμό αλλά και αναφορές στα Ιμια, όπως αυτές που χρησιμοποιούνταν στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

Η «δράση» του Εύρυτου έχει μάλιστα προκαλέσει και τον θαυμασμό του φυγόδικου χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού, ο οποίος του δίνει συγχαρητήρια και τον ενημερώνει ότι θα είναι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί και τον καλεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…