Newsroom

Newsroom

Το ακροδεξιό παραλήρημα του συνήγορου Μιχαλολιάκου

Σε ένα αδιανόητο ακροδεξιό παραλήρημα προχώρησε κατά τη δευτερολογία του ο συνήγορος του αρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.   

4020165 1

Αρχικά ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου επικαλέστηκε την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου η οποία με τη σειρά της το πρωί της Παρασκευής έδωσε διαπιστευτήρια στην υπεράσπιση.

«Για να μην υπάρχουν σκιές ξεκαθαρίζω ότι παραμένω πιστή στην πρόταση που είχα κάνει επί της απόφασης», δήλωσε η κ. Οικονόμου, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά ότι ακόμη πιστεύει πως η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, αλλά και οι συμμετέχοντες στις επιθέσεις σε Φύσσα, Αιγύπτιους και ΠΑΜΕ – πλην του Ρουπακιά -, θα έπρεπε να αθωωθούν. 

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ, της Δανάης Κισκήρας – Μπαρτσώκα και το Αντώνη Ρηγόπουλου: Διαπιστευτήρια στην υπεράσπιση με το «καλημέρα» από την Αδαμαντία Οικονόμου

Συγκεκριμένα ο Τάκης Μιχαλόλιας ανέφερε: «Δικάστηκε ο κύριος Μιχαλολιάκος ως ναζιστής ή για ποινικά αδικήματα; Για να καταλάβετε πώς αντιλαμβάνονται την κρίση σας. Αυτή η δικη αντιμετωπίζεται ως πολιτική δίκη. Εγινε κατ’ επίφαση η δίκη, το μόνο που μπορούν να του προσάψουν είναι η διαφορετική ιδεολογία. Δεν μπορούν να του προσάψουν τίποτα. Η εισαγγελέας κατέρριψε όλες τις κατηγορίες. Στον κύριο Μιχαλολιάκο δεν έχουν να του προσάψουν καμία ποινική ενέργεια. Περιμένω να δω το σκεπτικό της απόφασή σας. Τη στιγμή που η εισαγγελέας κι σήμερα επέμεινε στην πρότασή της, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προτείνει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου».

«Η διαδρομή του συνάδει με πολιτικό αρχηγό, πατέρα, συγγραφέα, όσο και αν τον λοιδορούν» κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης, ζητώντας την αναγνώριση τεσσάρων ελαφρυντικών.

Παράλληλα φρόντισε να εξαπολύσει τα ακροδεξιά του βέλη, σημειώνοντας ότι «η Δημοκρατία στην Ελλάδα κινδύνευσε μόνο μία φορά. Από το ΚΚΕ. Όταν ορισμένοι περήφανοι Έλληνες, την προστάτευσαν. Δε φτάνει ότι ήρθε στην αίθουσα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αλλά βγήκε και στον κ. Μπογιόπουλο και ζήτησε να τιμωρηθεί η εισαγγελέας»

Αναφερόμενος στη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο η οποία αριθμούσε περί τις 60.000 κόσμου, έκανε λόγο για «περιθωριακές ομάδες, ΛΟΑΤΚΙ και αναρχικούς που καίνε την Αθήνα» και οι οποίοι «μαζεύτηκαν έξω από το Εφετείο για να επιβάλουν την κρίση τους».

Ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην πρωτοβουλία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και το μήνυμα «Δεν είναι αθώοι» που έστειλαν από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, αναφέροντας ότι «Είδαμε κάποιους γραφικούς βουλευτές να γράφουν σε χαρτιά «δεν ειναι αθώοι». Πόσο πιο γελοίοι θα μπορούσαν να γίνουν;».

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…