Ακροδεξιό παραλήρημα Σαμαρά, με σκληρές αιχμές… κατά Μητσοτάκη

Σε ένα ακροδεξιό, ρατσιστικό και ξενοφοβικό κρεσέντο επιδόθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,  στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

4969592

Ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ στην αρχή της ομιλίας του άφησε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε θετικά… στη συνέχεια απασφάλισε αφήνωντας αιχμές κατά του νυν πρωθυπουργού. Φυσικά από τα πυρά του δεν ξέφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχυσε «δηλητήριο» για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η νέα Κυβέρνηση ξεκίνησε πολύ καλά.  Το δείχνουν αυτό όλες οι δημοσκοπήσεις  που εκτιμούν θετικά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Όμως σε ένα μόνο κυριαρχεί μια γενική δυσαρέσκεια.

Πρόκειται για το λαθρομεταναστευτικό. Συμμαχητές και συμμαχήτριες, έτσι το λέω γιατί έτσι είναι”, είπε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως οφείλουμε “σεβασμό και προστασία στους πρόσφυγες”, που όπως υποστήριξε “είναι πια ελάχιστοι”. “Οι Μικρασιάτες Έλληνες που ήρθαν στην Ελλάδα το 1922 δεν έκαναν εισβολή”, είπε τονίζοντας πως η πλειοψηφία όσων μπαίνουν σήμερα στη χώρα μας είναι “παράνομοι μετανάστες ή λαθρομετανάστες”.

Υιοθετώντας τη σκληρή γραμμή στη διαχείριση του μεταναστευτικού είπε πως «χρειαζόμαστε κλειστά κέντρα και πολύ πιο γρήγορες αποφάσεις για την απονομή ασύλου«, υποστηρίζοντας την «πολιτική που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση». 
“Η Τουρκία απέκτησε επί ΣΥΡΙΖΑ ένα πρόβλημα εκβιασμού της Ελλάδας που προηγουμένως δεν είχε”, είπε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τη στρόφιγγα και την κρατάει πλέον η Τουρκία. Η χώρα μας υφίσταται πλέον έναν άτυπο λαθροεποικισμό, αυτό πρέπει να αλλάξει το ταχύτερο.” Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό αλλά λύνεται είπε και τόνισε πως “το λαθρομεταναστευτικό απειλεί να τινάξει στον αέρα όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες ξεχωριστά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση που κοιμάται”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι δεν λύθηκαν τα προβλήματα της χώρας επειδή έφυγε η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας άφησε πίσω καμμένη γη, μας άφησε ναρκοθετημένη γη”, προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε πολύ καλά, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στη μείωση των φόρων.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…