Ακρίτα σε Άδωνη: Όσοι δεν έχουν επιχειρήματα ψυχιατρικοποιούν τον πολιτικό λόγο

Την απουσία επιχειρημάτων και την προσπάθεια ψυχιατρικοποίησης του πολιτικού λόγου καταδεικνύει με νέες της αναρτήσεις στο facebook η Έλενα Ακρίτα, με αφορμή τις πρόσφατες αήθης επιθέσεις των Άδωνη Γεωργιάδη και Κωνσταντίνου Μπογδάνου προς το πρόσωπό της.

4146396 0 1

Η Έλενα Ακρίτα, που δέχτηκε αήθη επίθεση από το δίδυμο Μπογδάνου-Άδωνη επειδή τους ασκεί κριτική – όπως οφείλει ως δημοσιογράφος – για τις τοποθετήσεις και τα πεπραγμένα τους ως πολιτικά πρόσωπα, σε μια αντιπαράθεσή της με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων στα social media, ανέφερε πως πάσχει από κατάθλιψη, όταν ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «το άρρωστο μυαλό της».

Στη συνέχεια, υπήρξε νέος γύρος διαδικτυακών τοποθετήσεων, με την Έλενα Ακρίτα να σχολιάζει τις αντιδράσεις των Άδωνη Γεωργιάδη και Κωνσταντίνου Μπογδάνου ως εξής:

«Όταν από πωλητής μαγικών νανογιλεκων γίνεσαι υπουργός υγείας (νυν υπουργός ανάπτυξης) είναι λογικό να νομίζεις ότι η κατάθλιψη έχει να κάνει με το… ακαταλόγιστο και να μιλάς για «το άρρωστο μυαλό ‘της’». Όσοι ή έχουν πλήρη άγνοια ή δεν έχουν επιχειρήματα, ψυχιατρικοποιούν τον πολιτικό λόγο. Ο Θεός να μάς λυπηθεί αν προγραμματίζουν κάποιο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία.» έγραψε χαρακτηριστικά για τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Νωρίτερα, με σκωπτική διάθεση, είχε απαντήσει και στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο:

«Κύριε Μπογδάνε Constantinos Bogdanos, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά μην ανησυχείτε για μένα. Κατάθλιψη έχει η μισή Ελλάδα απλώς δεν το ξέρει. Εγώ και το γνωρίζω και ακολουθώ πίστα τις οδηγίες του γιατρού μου. Έκανα το ‘outing’ πριν πέντε χρόνια κι έκτοτε βοηθώ όπως και όσο μπορώ άτομα που έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα. Και πιστέψτε με, είναι πολλοί εκείνοι που δεν τολμούσαν να το ομολογήσουν στο περιβάλλον τους πόσω μάλλον στον εαυτό τους.

Τουλάχιστον εσείς κατανοείτε ότι η κατάθλιψη δεν έχει την παραμικρή σχέση με ακαταλόγιστο και με ‘άρρωστα μυαλά’ όπως νομίζει ο πωλητής νανογιλέκων. Εμείς οι διεγνωσμενοι καταθλιπτικοί, είμαστε ενεργοί πολίτες, δημιουργικοί, παράγουμε έργο και απολαμβάνουμε τη ζωή μας: ίσως γιατί δεν την θεωρούμε αυτονόητη και δίνουμε καθημερινά τη μάχη. Δεν υπάρχει ‘ακαταλόγιστο’, υπάρχει μόνο ο αγώνας κατά της υποτροπής – που πολύ συχνά τον χάνουμε και ξεκινάμε πάλι από το μηδέν. Δεν χρειαζόμαστε τον οίκτο κανενός, είμαστε δυνατοί και σκληραγωγημένοι λόγω τη νόσου μας.»

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…