Ακρίτα: Πήρε θέση για την απαράδεκτη επίθεση αρχιμανδρίτη στον Χρηστίδη – «Η εκκλησία είναι του Θεού και όχι των παπάδων»

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην πολιτική σκηνή της χώρας μετά την επίθεση αρχιμανδρίτη στον Παύλο Χρηστίδη του ΠΑΣΟΚ

elena akrita

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από την πολιτική σκηνή της χώρας, κατά του αρχιμανδρίτη Ηλιούπολης μετά την απαράδεκτη επίθεση και στοχοποίηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη, μέσω ανακοίνωσης που έβγαλε χαρακτηρίζοντας τον απάνθρωπο.

Θέση για το παραπάνω περιστατικό πήρε και η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, η οποία επισήμανε ότι ο Χρηστίδης είναι ένας νέος πολιτικός με ήθος και ότι τον τιμά. Επίσης, αναρωτήθηκε τί ακριβώς κάνει η Ιερά Σύνοδος και δεν καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή επίθεση.

Παράλληλα τελειώνοντας τόνισε ότι στις εκκλησίες θα μπαίνει ο καθένας όποτε νιώθει ανάγκη και δεν θα απαγορεύει την είσοδο κανείς εκεί, καθώς είναι ο οίκος του Θεού και όχι των παπάδων.

Πιο αναλυτικά η Έλενα Ακρίτα ανέφερε: «Τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω καλύτερα όταν και οι δυο γίναμε εισηγητές του νομοσχεδίου για την Ισότητα στο Γάμο. Είναι ένας νέος πολιτικός με ήθος και πάθος και τον τιμώ γι’ αυτό.

Δεν θα αναπαραγάγω εδώ τον λεκτικό ρύπο που ξεστόμισε εναντίον ένας σκοταδιστής αρχιμανδρίτης, ένας «άνθρωπος του Θεού» με γλώσσα φιδιού και καρδιά γεμάτη μίσος.
Θα αναρωτηθώ όμως, τί ακριβώς κάνει η Ιερά Σύνοδος και γιατί δεν καταδικάζει τέτοιες αθλιότητες από ιερείς που – ενώ πληρώνονται από σένα κι από μένα – θεωρουν τις εκκλησίες, τη θρησκεία και τους πιστούς τσιφλίκι τους.
Ο Μεσαίωνας δεν μένει πια εδώ και η πυρά των μαγισσών σβηστηκε για πάντα.
Με τον Παύλο λοιπόν και τον κάθε Παύλο που στοχοποιείται – κυριολεκτικά όχι μεταφορικά – από τους ρήτορες της μισαλλοδοξίας.
Α, και στις εκκλησίες θα μπαίνουμε αν και όποτε νιώθουμε την ανάγκη. Δεν θα μάς απαγορεύσει την είσοδο ΚΑΝΕΙΣ. Ο Οίκος είναι του Θεού και όχι των παπάδων».

Απάντηση Χρηστίδη στην επίθεση του Αρχιμανδρίτη: «Ξεπερνά κατά πολύ τα ανεκτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης»

Στην επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ, απάντησε ο βουλευτής νότιου Τομέα του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Ο κύριος Χρηστίδης αναφέρει μεταξύ άλλων πως από την την κοπή της πίτας των Αρκάδων αποχώρησε για να πάει σε άλλη κοινωνική εκδήλωση, ενώ η στοχοποίηση της οικογένειας του, συνοδεία μάλιστα φωτογραφίας απο το μαιευτήριο, «είναι ένα όριο που ξεπερνά κατά πολύ τα ανεκτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Η ανάρτηση του Παύλου Χρηστίδη

«Ως άνθρωπος, πρώτα και πάνω από όλα, έχω μάθει στη ζωή μου, να σέβομαι κάθε άποψη, όσο αντίθετη και αν είναι με αυτά που εγώ υποστηρίζω και για τα οποία πάντα μάχομαι και πολιτεύομαι είτε εντός, είτε εκτός Κοινοβουλίου.

Η πρωτοφανής, όμως, στοχοποίηση της οικογένειας μου, συνοδεία μάλιστα φωτογραφίας από το μαιευτήριο, είναι ένα όριο που ξεπερνά κατά πολύ τα ανεκτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Πόσο μάλλον, όταν το περιστατικό που περιγράφει ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, είναι μόνο στην φαντασία του, αφού από την εκδήλωση για την κοπή της πίτας των Αρκάδων αποχώρησα, για να πάω σε άλλη κοινωνική υποχρέωση, δεν με πλησίασε ποτέ κανένας ιερέας, να μου πει το οτιδήποτε και το κλίμα με τους πάντα φιλόξενους Αρκάδες ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό, κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν εκατοντάδες που ήταν παρόντες.

Στο αξιακό μου σύστημα δεν χωρούν αποκλεισμοί, ούτε εκείνων που πρέπει να αναγνωριστούν από την Πολιτεία τα δικαιώματα τους, ούτε εκείνων που θέλουν να συμμετέχουν στην Εκκλησία μας, που σε κάθε περίπτωση είναι πυλώνας της κοινωνικής ιστορίας και συνοχής στη χώρα.

Για αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και την παράταξη για την ανακοίνωση, απέναντι στην αδιανόητη επίθεση που εξαπέλυσε ο Αρχιμανδρίτης στην οικογένεια μου.

Παράλληλα, εύχομαι να είμαι το μοναδικό θύμα – εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου απέναντι σε τέτοιες μισαλλόδοξες συμπεριφορές.
Τέλος, η Νάντια και εγώ νιώθουμε την ανάγκη, να σας ευχαριστήσουμε για όλη την έμπρακτη στήριξη προς τα πρόσωπα μας και την οικογένεια μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγική εξέλιξη: Γιος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ο 52χρονος που απανθρακώθηκε σε τροχαίο

Πολάκης: «Διαβάστε αυτό για τον Απόστολο Φουρνατζόπουλο και θα ανατριχιάσετε» – Πώς παρουσίασαν τον θάνατο του πρώην δημοσιογράφου

Τέμπη: Συγκλονίζει η Μαρία Καρυστιανού – «Ήταν να πάρουν το πρώτο τρένο αλλά δεν πρόλαβαν…» (video)

Έκπληξη στο νέο think tank του ΣΥΡΙΖΑ με την Ιφιγένεια Μουμτζή – Ανιψιά του Σάκη Μουμτζή

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…