Newsroom

Newsroom

Ακρίτα: Δε θέλω σχέσεις με σκ@τ@ψυχους και φασίστες – Δεν μπορώ να περπατήσω μαζί με αυτόν που λέει τον Ζακ «πρεζόνι»

«Με τους σκατόψυχους και τους τοξικούς ανθρώπους δεν θέλω να έχω σχέση. Ούτε στην ζωή μου, ούτε στο timeline μου, ούτε αναγνώστες, ούτε πουθενά. Δεν έχω λόγο να είμαι αγαπημένη με τον φασίστα, ούτε με τον ομοφοβικό, ούτε με τον κακοποιητή, ούτε με κανέναν. Δεν μπορώ να περπατήσω μαζί με αυτόν που λέει τον Ζακ “πρεζόνι”»

dsc 0094 1

Στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The2NightShow» στον ΑΝΤ1 βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η Έλενα Ακρίτα, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας, γνωστή για το ότι δεν «μασάει» τα λόγια της, εξήγησε γιατί δε θέλει να έχει «σκατόψυχους και τοξικούς ανθρώπους» στη ζωή της, ενώ μίλησε, μεταξύ άλλων, για την παραίτησή της από «Τα Νέα», την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και το εμβόλιο, την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και για τις κόντρες της με πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ, εξηγώντας γιατί δεν τα έχει βρει ποτέ εξωδικαστικά με κανέναν.

«Αυτό που λένε μην κάνουμε τώρα Εμφύλιο μέσα στην Ελλάδα, δεν είναι έτσι. Με τους σκατόψυχους και τους τοξικούς ανθρώπους δεν θέλω να έχω σχέση. Ούτε στην ζωή μου, ούτε στο timeline μου, ούτε αναγνώστες, ούτε πουθενά. Δεν έχω λόγο να είμαι αγαπημένη με τον φασίστα, ούτε με τον ομοφοβικό, ούτε με τον κακοποιητή, ούτε με κανέναν. Δεν μπορώ να περπατήσω μαζί με αυτόν που λέει τον Ζακ “πρεζόνι”, είπε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε με ποιους ανθρώπους κάνει παρέα.

Σε ό,τι αφορά την παραίτησή της από την εφημερίδα «Τα Νέα», μετά τη λογοκρισία της, ανέφερε πως δεν άφησε κανένα περιθώριο. «Έφυγα και πάμε για άλλα» είπε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει:

«Ηταν αξιοπρεπές στο διαζύγιο, από την ώρα που λογοκρίθηκε το κείμενο. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΣΗΕΑ και με κάνει να νιώθω ότι οι δημοσιογράφοι έχουμε ένα σπίτι. Το άρθρο πήγαινε κόντρα στη γραμμή της εφημερίδας και συγκεκριμένα είχε να κάνει με το σπίτι του Τσίπρα, που έλεγαν για αγορά 1,5 εκ., ενώ ήταν νοικιασμένο. Ακόμη δεν έχουν παραδεχθεί το λάθος τους, όχι σε μένα. Βρόντηξα την πόρτα, δεν το περίμεναν, νόμιζαν ότι θα το περάσω έτσι. Δεν άφησα κανένα περιθώριο για διάλογο και πάω για άλλα. Δε δούλεψα σε αριστερίστικο έντυπο, ποτέ. Δεν υπήρχε περίπτωση στη δημοσιογραφία που γνώρισα εγώ να σου πει ότι το κείμενο να λογοκριθεί. Ποτέ δε θα συνέβαινε αυτό. Υπήρχε μεγάλη παράδοση των αντίθετων απόψεων. Υπάρχουν και διάφορα παρασκήνια που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Τα τρία χρόνια που δούλεψα με τον Μαρινάκη, δεν είχε γίνει τίποτα. Μια και καλή έγινε».

Για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, είπε: «Τώρα είμαι πιο θυμωμένη με τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Προσπαθώ να κάνω τον κόσμο λίγο καλύτερο. Όσο υπάρχουν προβλήματα στην κοινωνία και με βαστάνε τα πόδια μου, εγώ θα βγαίνω στους δρόμους».

Σε ερώτηση για την κόντρα της με τον Μάρκο Σεφερλή, η Έλενα Ακρίτα είπε ότι θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες. «Δεν πηγαίνω σε δίκες αλλά με τον Μάρκο Σεφερλή μπορεί να πάω. Δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Ήξερα την γυναίκα του παλιά η οποία ήταν ένα αξιολάτρευτο κι εξαιρετικό πλάσμα. Δεν προσπαθώ να τα βρω εξωδικαστκά με κανένα γιατί παραμένω στο κείμενο μου. Το έγραψα πολύ ευγενικά γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το να πεις κάποιον αδερφή, χοντρή σε ταινία με τον Ηλιόπουλο και τον Φωτόπουλο του ’60 είναι απολύτως αποδεκτό για τα δεδομένα της τότε κοινωνίας. Αν το πεις σήμερα υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που δεν έχεις δικαίωμα να τις χλευάζεις. Αλλάζουν οι αντιλήψεις» εξήγησε.

Για τα παιδικά της χρονιά, είπε: «Ήμουν πονεμένο παιδί. Είχε πεθάνει ο πατέρας μου από 10 χρονών, έβαλαν τη μητέρα μου φυλακή επί χούντας μετά από ένα χρόνο. Τη δεκαετία του ΄60 με λέγανε ορφανή. Αυτό ήταν στίγμα. Τα έχω περάσει όλα στη ζωή μου. Από την πολιτικοποίηση του Ρήγα, μέχρι τι γόβα θα φορέσω, μεγάλους έρωτες, πάθη, χωρίσματα. Είμαι χορτασμένη. Τώρα είμαι λίγο πιο θυμωμένη με τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Όσο με βαστάνε τα πόδια μου, εγώ θα βγαίνω στους δρόμους. Είτε κυριολεκτικά, είτε με την πένα μου».

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…