Ακρίβεια: Μέτρα μόνο για τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Απέναντι στο σφοδρό κλίμα ακρίβειας και ανατιμήσεων - στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης στη βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό - ο πρωθυπουργός υιοθέτησε το γνωστό το κυβερνητικό παραμύθιασμα ότι πρόκειται για ένα πρόσκαιρο φαινόμενο.

ΔΕΗ

Tα μέτρα που ανακοίνωσε για μία ακόμα φορά είναι πολύ “λίγα” σε σχέση με τις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών, ενώ για άλλη μια φορά φάνηκε πως η κυβέρνηση “τρέχει” πίσω από τις εξελίξεις όσον αφορά στην ακρίβεια και με εκ των υστέρων ημίμετρα προσπαθεί να περιορίσει τις τεράστιες ζημιές στο λαϊκό εισόδημα.

Αφού σημείωσε πως προς το παρόν οι ανακατατάξεις στην αγορά ενέργειας έχουν πάει στο χειρότερο, τα μέτρα προστασίας αφορούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, ανακοίνωσε 3 πρόσθετα μέτρα για καταναλωτές και επιχειρήσεις:

Ειδικότερα κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα εξής:

– Πρόσθετη αύξηση ενίσχυσης στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τον μήνα Δεκέμβριο

– Αύξηση έκπτωσης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου κατά 40% για τον Δεκέμβριο

– Κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο

«Θα είναι μαζί μας για ακόμη ένα διάστημα», ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά, ενώ έσπευσε να δώσει υποσχέσεις ότι «η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους πολίτες»…

«Το κάνουμε χωρίς να πληγώσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και χωρίς να αφήνουμε απροστάτευτα νοικοκυριά, επιχειρήσεις και τους πιο αδύναμους» είπε ο πρωθυπουργός.

«Εκτιμώ ότι θα χρειαστούν δυναμικές παρεμβάσεις για τις ανατιμήσεις στην αγορά ενέργειας και τους πρώτους μήνες του 2022» σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

hwkb17 063

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

Την συγκλονιστική περιπέτεια του ανήλικου, αλλά και την μέγιστη σημασία της γνώσης πρώτων βοηθειών εξηγεί…