Άκρατο Παρακράτος

Μία από τις λιγότερο γνωστές παροιμίες λέει: “Του χοίρου το μαλλί δεν γίνεται μετάξι” και εις επίρρωση του γνωμικού παραθέτω την παρακάτω διδακτική ιστορία

νοσοκομείο

Στο Νοσοκομείο «ΕΡΥΘΡΟΣ» (όπως έχει γίνει ευρύτερα γνωστό το «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ – ΕΕΣ»), που αποτελεί ένα από τα πιο παλαιά και εμβληματικά Νοσοκομεία της χώρας μας στην Δημόσια Υγεία, που σηκώνει ένα πολύ μεγάλο βάρος στην κάλυψη των εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών του λεκανοπεδίου (εφημερεύοντας καθημερινά μέχρι το μεσημέρι και κάθε 4 ημέρες όλο το 24ωρο), που –διαχρονικά- αποκαλείται «το Νοσοκομείο των φτωχών», που εγκαταλείφθηκε στην μοίρα του να ρημάζει σαν ακατοίκητο σπίτι που παραδόθηκε –έρμαιο- στα στοιχειά της φύσης (εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα και πριν την κρίση), που έγινε προνομιακό πεδίο βάναυσης και απροκάλυπτης λεηλασίας –κυρίως- από τις υπόδικες διοικήσεις του Σωματείου «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», που…που….που, τους τελευταίους 22 μήνες αποδεικνύει ότι τα πράγματα κάθε μέρα αλλάζουν.

Έτσι, η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας προσκάλεσε τους εργαζόμενους, τους θεσμούς της κοινωνίας (που είναι ο χρήστης των παρεχομένων υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας), την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και όλα τα Μ.Μ.Ε., στις 30 Ιανουαρίου 2019, στα εγκαίνια:
• Σύγχρονης Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας 10 κλινών (που δεν υπήρχε στο παρελθόν, που αποτελεί αδήριτο ανάγκη για το Νοσοκομείο και θα παρέχει τεράστια ανακούφιση στις κλινικές και που καλύφθηκε από τα ίδια έσοδα του Νοσοκομείου).
• Νέο σύγχρονο Φαρμακείο (μεταστέγαση του από χώρο 65 τ.μ. σε χώρο 157 τ.μ. με ψηφιοποίηση των παραλαβών και παραδόσεων, που να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες ενός μεγάλου Νοσοκομείου και εξωτερικών απόρων ασθενών, και που καλύφθηκε από τα ίδια έσοδα του Νοσοκομείου).
• Τελευταίας τεχνολογίας Μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας (το πρώτο –τέτοιας τεχνολογίας- στην Ελλάδα και δεύτερο στην Ευρώπη, το προηγούμενο παραχωρήθηκε δωρεάν για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας, και που χρηματοδοτήθηκε από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας).
• Αναδιαμορφώσεις (φωτισμός, μονώσεις, επιστρώσεις δαπέδων κ.λ.π.) εκ βάθρων, κλιμακοστασίων, διαδρόμων, χώρων αναμονής κ.λ.π. και που καλύφθηκε από τα ίδια έσοδα του Νοσοκομείου).

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που είναι ο πρώτος υπουργός Υγείας που πάτησε το πόδι του στο νοσοκομείο για τέτοια έργα, που πραγματοποιήθηκαν μετά από πολλές δεκαετίες.
Ο αναπληρωτής υπουργός λοιπόν Παύλος Πολάκης μαζί με τον Διοικητή συναντήθηκε και μίλησε με τους Διευθυντές και το προσωπικό όλων των υπηρεσιών, με ασθενείς και συνοδούς, ξεναγήθηκε στους χώρους και εγκαινίασε όλα τα έργα.

Στη συνέχεια σε ένα κατάμεστο Αμφιθέατρο με πλήθος εργαζομένων, επισκεπτών και με την παρουσία των τηλεοπτικών καμερών (από την Δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση) ο Διοικητής αναφέρθηκε:

• Στις διαδικασίες αξιοκρατικής επιλογής των θέσεων ευθύνης του προσωπικού (χωρίς κανένα κομματικό πρόσημο).
• Στην εξυγίανση των οικονομικών του Νοσοκομείου που επέτρεψαν να γίνουν αυτά τα έργα με συνολική ετήσια δαπάνη λειτουργίας του Νοσοκομείου 28 εκ – 3,5 εκ η δαπάνη για ανασφαλίστους και άπορους = 24,5 εκ. €, όταν οι προηγούμενες διοικήσεις δαπανούσαν ετησίως περισσότερα από 32 εκ. € χωρίς να κάνουν τίποτα.

Ο αναπληρωτής υπουργός, στην συνέχεια, μίλησε αναλυτικά για:
• Την εξυγίανση των οικονομικών της υγείας και την «επανάσταση» που μετέτρεψε το έλλειμμα των 900 εκ. € του 2015, σε πλεόνασμα 370 εκ. € το 2017 (ποτέ από την μεταπολίτευση και μετά δεν υπήρξε πλεόνασμα ούτε 1 ευρώ).
• Την αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από τα 35 εκ. € ετησίως στα 650 εκ. €.
• Την πρόσληψη (τα τελευταία 3 χρόνια) περισσοτέρων από 18.000 εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.
• Την αποκάλυψη των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας και της διασπάθισης Δημοσίου χρήματος, περίπου 85 δις €.
• Της «ηθικοποίησης του συστήματος» και της αλλαγής των διαδικασιών και μεθόδων προμήθειας υλικών και μηχανημάτων για την Υγεία.
• Της σταδιακής αποκατάστασης των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων στην Υγεία με ΠΟΛΙΤΙΚΗ (και όχι δικαστική) ΑΠΟΦΑΣΗ.
• Των προβλεπομένων νέων προσλήψεων και νέων τρόπων χρηματοδότησης των νοσοκομείων που θα διασφαλίσει νέους πρόσθετους πόρους.

Το βράδυ ωστόσο, με εξαίρεση την Δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ), εμβρόντητοι παρακολουθήσαμε (όλοι οι εργαζόμενοι), από το σύνολο των Ιδιωτικών καναλιών, ότι στον «ΕΡΥΘΡΟ» ο Παύλος Πολάκης είχε κάτι σαν «ραντεβού θανάτου» με τους δημοσιογράφους της τηλεόρασης, με σκοπό να επιτεθεί και να τους βλάψει σωματικά και ηθικά.
Υπότιτλοι όπως «Έξαλλος Πολάκης», «Μαινόμενος Πολάκης» έδιναν το στίγμα της παρουσίας του Υπουργού στον «Ερυθρό», γιατί ο «μπλοκαρισμένος» από τα μικρόφωνα Υπουργός, αρνήθηκε (κατά την αποχώρηση του) να απαντήσει για δήθεν «πλαστά πτυχία» κάποιου Διοικητή, και για το οποίο θέμα εκδόθηκε (μέρες πριν) αναλυτικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Κατά τα λοιπά δεν έγινε τίποτα στον «ΕΡΥΘΡΟ», δεν ειπώθηκε λέξη, δεν υπήρξε κανένα έργο, δεν έγιναν εγκαίνια, δεν παρευρέθηκαν εργαζόμενοι, ούτε επισκέπτες, ούτε ασθενείς.

Δεν έδειξαν ούτε ένα δευτερόλεπτο από την δύωρη παρουσία του υπουργού Πολάκη στο νοσοκομείο. 

Το «Άκρατο Παρακράτος της Ενημέρωσης» ξαναχτύπησε.

Αλλά και συ, βρε Παύλο Πολάκη, δεν έχεις μάθει ότι:

“Ακόμα κι αν περπατήσεις πάνω στη θάλασσα, αυτοί θα μεταδώσουν ότι ο Υπουργός δεν ξέρει κολύμπι.”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…