Φωτιές: Ακραίος κυνισμός και τοξικές δικαιολογίες από Μητσοτάκη στη Βουλή

Την κυνικότητα που τον διακρίνει ξεδίπλωσε ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων εβδομάδων, εμφανιζόμενος ως κατήγορος εναντίον της «καταστροφικής» κριτικής.

371824467 10227956712595924 7300921653575355273 n

Με υψωμένο το δάχτυλο, με μία ομιλία γεμάτη δικαιολογίες και με μία μανιασμένη προσπάθεια να ξεπλύνει τις δικές του ευθύνες πρωτίστως αλλά και της υπόλοιπης κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, ακολουθώντας ακόμα και σήμερα που η καταστροφή έχει καταγράψει πανευρωπαϊκά ρεκόρ, την ίδια συνταγή ανευθυνότητας του Μεγάρου Μαξίμου που εφαρμόζει εδώ και τέσσερα χρόνια, διανθισμένη από τις ξενοφοβικές θεωρίες συνομωσίας.

Την κυνικότητα που τον διακρίνει ξεδίπλωσε ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων εβδομάδων, εμφανιζόμενος ως κατήγορος εναντίον της «καταστροφικής» κριτικής, κουνώντας το δάχτυλο σε όσους ελέγχουν την κυβέρνησή του και τα πεπραγμένα της, και δείχνοντας έως και την… Χαβάη για να δικαιολογήσει την κυβερνητική ανικανότητα, τους μετανάστες για τον Έβρο και την πολιτική των εκκενώσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του, ζητώντας από τους πολιτικούς του αντιπάλους το «είδος» της συζήτησης που θα ακολουθήσει, καλώντας τους σε «προτάσεις και όχι μόνο ενστάσεις», επιβεβαιώνοντας την απουσία αυτοκριτικής που θα ακολουθούσε. Ζήτησε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αποκήρυξε τις «κοκορομαχίες», τόνισε πως οι φωτιές «δεν έχουν κομματικό χρώμα», και στη συνέχεια επιδόθηκε σε ένα νέο ρεσιτάλ κυνισμού.

«Δυστυχώς η κλιματική κρίση είναι εδώ πιο απειλητική» υπογράμμισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, βάζοντας σε κεντρικό σημείο΄της «απολογίας» τους τις φωτιές στη Χαβάη, στη Μεσόγειο, στον Καναδά, και κάθε καταστροφική πυρκαγιά που «βολεύει» το κυβερνητικό αφήγημα, επιμένοντας πως «αν και προετοιμαστήκαμε καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, ήρθαμε αντιμέτωποι με συνδυασμό γεγονότων χωρίς προηγούμενο».

Έτσι, αναφέρθηκε ειδικά στο ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι, στους καύσωνες και τους ισχυρούς ανέμους, την ξηρότητά τους, τις πολλές πυρκαγιές που ξέσπασαν τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας. Έφερε μάλιστα απέναντι στη σημερινή καταστροφή, τον πύρινο όλεθρο που έφερε η προηγούμενη κυβέρνησή του, και πάλι ως επιχείρημα υπεράσπισης για τις φωτιές που ακόμα καίνε.

«Παλιά αναρωτιώμασταν που είναι το κράτος, σήμερα είναι παρόν αμέσως και παντού» κραύγασε αυτάρεσκα, συμπληρώνοντας πως «αλλά η φωτιά επιμένει», βάζοντας στο τραπέζι της υπεράσπισης έως και τους… καπνούς και την γεωμορφολογία. Στο σημείο δε αυτό επιβεβαίωσε την κυβερνητική γραμμή αμφισβήτησης των επιστημόνων, «τεκμηριώνοντας» κιόλας με φωτογραφίες των φωτιών ανά χείρας, πως στην τελική αποτίμηση οι ζημιές είναι μικρότερες. Τόνισε μάλιστα πως δεν έχουν όλες οι φωτιές την ίδια «οικολογική σημασία», ούτε όλες οι καμένες εκτάσεις.

Το έπος όμως της σημερινής κυνικής εμφάνισης του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή ήταν η στοχοποίηση των μεταναστών στην οποία ακολουθώντας την ξενοφοβική ρητορική στελεχών του και της ακροδεξιάς, με μομφές για το ότι «φωτιές άναψαν στις διαδρομές που χρησιμοποιούν παράνομοι μετανάστες». Μάλιστα, έριξε επιπλέον βάρος στο γεγονός πως οι περισσότερες φωτιές ανάβουν από «ανθρώπινο χέρι», χρησιμοποιώντας ένα τυπικό γεγονός ως υπεράσπιση της κυβερνητικής ανικανότητας.

Στην προσπάθεια κατασκευής ενόχων στους οποίους θα μεταθέσει τις ευθύνες του, έβαλε στο στόχαστρο και τους δημάρχους και τις περιφέρειες, όπου με γενικότητες και χωρίς στοιχεία τόνισε πως «θα κριθούν» για την αποτελεσματικότητά τους.

Ολοκληρώνοντας μία από τις πιο ζοφερές και προκλητικές εμφανίσεις του στη Βουλή, εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση για την κριτική πως «δίνεται βάση μόνο στην πολιτική των εκκενώσεων», με μομφές και υπονοούμενα, στοχεύοντας στην ενεργοποίηση αντιδραστικών αντανακλαστικών και στο Μάτι. «Μόνο μην μας πείτε ότι ήταν αυτονόητο ειδικά εσείς, δεν΄ηταν καθόλου αυτονόητο στη χώρα μας» κούνησε ανερυθρίαστα το δάχτυλο κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Βάζοντας στο τέλος της ομιλίας του στο τραπέζι τις bussiness που προετοιμάζει για την αποκατάσταση και νέους εξοπλισμούς, αυτοθαυμάστηκε τελικά για το αποτέλεσμα, σημειώνοντας μόνο πως «θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι».

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος