Ακραία πρόβλεψη Βελόπουλου για πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας: «O Τσαβούσογλου προανήγγειλε εισβολή»

Σκληρά πυρά και κατά της Νέας Δημοκρατίας για το πως χειρίζεται τα Ελληνο-τουρκικά 

4861503

Προαναγγελία εισβολής χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση την δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πως «Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της».

«Η δήλωση Τσαβούσογλου έρχεται αμέσως μετά την «ικανοποίηση» της ΝΔ για τις ευρωπαϊκές «παραινέσεις» στους Τούρκους να σεβαστούν τα σύνορα της Ελλάδας», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ελληνική Λύση και προσθέτει.

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κατευναστική πολιτική της κυβέρνησης είναι ολέθρια για την εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας. Η συνεχής επίκληση του «διεθνούς δικαίου» από την Ν.Δ. δεν μπορεί να υποσκελίζει την έννοια του εθνικού συμφέροντος.

Άλλωστε, εάν η Ν.Δ. ενδιαφερόταν πραγματικά για το διεθνές δίκαιο, θα επέβαλε την εφαρμογή του «Χάρτη της Σεβίλλης» και θα προχωρούσε στην άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο».

Τσαβούσογλου: «Ως Τουρκία δεν θα περιοριστούμε στα σύνορά μας»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι: «Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομά τους όπως έκανε η Ελλάδα στην ‘Μακεδονία’. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Που ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της ‘Μακεδονίας’; Πού ήταν τότε η αλληλεγγύη σας;».

Σε άλλο μέρος της ομιλίας του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών άφησε να εννοηθεί πως η Τουρκία είναι έτοιμη για τα πάντα, τονίζοντας πως «υπαρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας, η οποία δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της».

«Η ισχύς ενός κράτους στην εξωτερική πολιτική καθορίζεται από τη στρατιωτική και οικονομική του ισχύ, καθώς και τη γεωπολιτική του θέση. Η Τουρκία τα έχει όλα αυτά και γίνεται ισχυρότερη κάθε μέρα, το πιο σημαντικό από αυτά είναι ένα έθνος που ζει με την αγάπη στην πατρίδα… από εκεί αντλεί τη δύναμή του. Το να σταματήσεις τους πολέμους δεν είναι εύκολο πράγμα. Αυτό απαιτεί ισχυρή ηγεσία. Πρέπει να υπάρχει ισχυρό κράτος, ισχυρή διπλωματία. Εδώ έχουμε έναν ισχυρό ηγέτη, τον οποίο ζηλεύει ο κόσμος, τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Επισημαίνοντας ότι η χώρα του δεν διστάζει να αναλάβει πρωτοβουλίες όταν πρόκειται για τα δικαιώματα και το δίκαιο των ομογενών, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «έχουμε ευθύνες απέναντι στην ιστορία» και ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία».

Για το λόγο αυτό, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «ως Τουρκία δεν θα περιοριστούμε στα σύνορά μας και ότι θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε σε όλο τον κόσμο. Ο τόπος που δεν πάμε δεν είναι δικός μας».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…