Ακραία φαινόμενα

Και ακούστηκε σε όλη την Αθήνα ο κρότος… ανευθυνότητας.

ακραια φαινομενα

Την ώρα που η χώρα πνιγόταν στην κυριολεξία απ’ άκρη σ’ άκρη, που η Πολιτική Προστασία έστελνε το προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για περιορισμό των μετακινήσεων, που κυκλοφορούσαν στα ενημερωτικά σάιτ αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα τρομακτικές εικόνες της βιβλικής κακοκαιρίας, που για να διασχίσεις κεντρικούς δρόμους της Αθήνας χρειαζόσουν… σχεδία και που δεν προλαβαίναμε να διαβάζουμε ανακοινώσεις ακυρώσεων πολιτιστικών εκδηλώσεων, η διοργανώτρια εταιρεία High Priority Promotions αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικότατα η συναυλία των Imagine Dragons στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη.

Η απόφαση αυτή μάλιστα πάρθηκε κατόπιν… ωρίμου σκέψεως και μάλιστα με τη συμμετοχή κρατικών λειτουργών, όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση της εταιρείας την επόμενη μέρα. Δηλαδή κάθισαν στο ίδιο… τραπέζι εταιρεία, εκπρόσωποι της αστυνομίας και διοίκηση του ΟΑΚΑ και θεώρησαν ότι είναι σώφρον να γίνει μια μεγάλη συναυλία με χιλιάδες ανθρώπους ενώ έριχνε καρεκλοπόδαρα και είχε πλημμυρίσει η πρωτεύουσα επειδή, όπως λένε, υπήρχε «πλάνο που θα υλοποιηθεί σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, ενώ κατατέθηκε στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα το σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Προφανώς και έριχνε καταρρακτώδη βροχή (και) στο Μαρούσι, γι’ αυτό και την ώρα που άνοιξαν οι ουρανοί το προσωπικό ασφαλείας κατηύθυνε τον κόσμο στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ μέχρι να κοπάσει η βροχή. Πιθανότατα η ακύρωση της συναυλίας θα είχε μεγάλο κόστος για την εταιρεία. Πιθανότατα να ήταν αδύνατο να βρεθεί νέα ημερομηνία για το συγκρότημα που βρίσκεται σε περιοδεία.

Αυτό που όμως είναι πέραν κάθε αμφιβολίας είναι ότι η απόφαση να γίνει η συναυλία δείχνει… ατομική ανευθυνότητα μιας εταιρείας και μάλιστα όχι πρωτάρας στον χώρο, που πήρε το ρίσκο να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια χιλιάδων ζωών – πόσο μάλλον όταν το κοινό των Imagine Dragons είναι παιδιά 10-18 ετών. Η συναυλία έκλεισε με πυροτεχνήματα. Και ακούστηκε σε όλη την Αθήνα ο κρότος… ανευθυνότητας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…