ΜΝ

Μάκης Νοδάρος

Ακου λοιπόν Γιώργο Παπαχρήστο…

Αναρωτιέται ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος πώς δημιουργήθηκε και πως επιβίωσε, μετά την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα,  η εφημερίδα Documento

4714903 0

Λοιπόν άκουσε Γιώργο .

Μια χούφτα «πιτσιρικάδες»  δημοσιογράφοι , πραγματικοί όμως δημοσιογράφοι με το μικρόβιο της έρευνας μέσα τους , με πολύ μεράκι και αγάπη  για την δουλειά τους , τρελαμένοι με το ρεπορτάζ και πλαισιωμένοι από έμπειρους συναδέλφους , άρχισαν να δουλεύουν για την εφημερίδα , να ξενυχτούν πάνω στον υπολογιστή , να  ψάχνουν και να βρίσκουν πράγματα και καταστάσεις που εσύ ως γνωστό όνομα στην πιάτσα των δημοσιογράφων , παραδόξως δεν βρήκες , δεν ασχολήθηκες και δεν δημοσίευσες ποτέ .

Η εφημερίδα με την οποία ασχολείσαι , το Documento, δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ από κανέναν και πορεύεται με γνώμονα την διαφάνεια . Καταλαβαίνω ότι αυτό σε εκπλήσσει καθώς η λέξη «διαφάνεια» έχει προ πολλού απομακρυνθεί από τις δραστηριότητες του Τύπου και τους δημοσιογράφους γενικά.

Επίσης η εφημερίδα που αναφέρεσαι , δεν χρωστάει σε κανέναν εργαζόμενο ούτε ένα ευρώ και δεν έχει όπως λες Τραπεζικό δανεισμό.
Οι «πιτσιρικάδες» στο Documento λοιπόν και εμείς οι παλιότεροι στην δουλειά , «βάλαμε πλάτη» όπως λένε στο χωριό μου , ο καθένας από το πόστο του , για να κυκλοφορεί η εφημερίδα παρά τον άθλιο πόλεμο που δέχεται και τον οικονομικό αποκλεισμό της από την κυβέρνηση. Ασχολήθηκες άραγε ποτέ ως γνωστός δημοσιογράφος με «όνομα» στην πιάτσα , με το θέμα του αποκλεισμού και της εντολής να μη μπαίνει διαφήμιση στην εφημερίδα;

Αντιμετωπίσαμε πολλές φορές δύσκολες καταστάσεις αλλά η κατάφωρη αδικία του αποκλεισμού, ο πόλεμος της λάσπης και οι λυσσώδεις προσπάθειες των σκοτεινών κέντρων και της «μαφίας»  να βάλουν λουκέτο στο Documento έπεσαν στο κενό…
Και ξέρεις γιατί;

Γιατί όλα αυτά μας χαλυβδώνουν και μας κάνουν να λειτουργούμε όλοι σαν μια μικρή οικογένεια . Αποφασισμένοι να κάνουμε την καύλα του ρεπορτάζ και να δημοσιοποιήσουμε,  ακόμα και αν μείνουμε απλήρωτοι,  όλα εκείνα με τα οποία εσύ δεν ασχολήθηκες ποτέ . Όπως τους παιδεραστές πολιτικούς , τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ , της Novartis και άλλα πολλά.

Γιατί δεν μας χρηματοδοτεί καμία  Offshore εταιρεία , καμία Τράπεζα , κανένα πολιτικό κόμμα και το μοναδικό μας έσοδο προέρχεται από την αγάπη του κόσμου , τις πωλήσεις της εφημερίδας και τις ελάχιστες διαφημίσεις.

Γιατί ο Βαξεβάνης δεν πιάστηκε ποτέ να διακινεί «μαύρο χρήμα» η να σχετίζεται με διάφορες βρομοδουλειές , όπως πολλά γνωστά ονόματα του Τύπου. Αλλά είναι αυτός που ως εκδότης , δεν είδε ποτέ την εφημερίδα και τους εργαζόμενους , ως όχημα για να πλουτίσει . Αντίθετα πολλές φορές δεν παίρνει ο ίδιος τον μισθό του από την εφημερίδα για να πληρωθώ εγώ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι.

Κατάλαβες Γιώργο Παπαχρήστο;

Πηγή: apokalypseis.com

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…