Ακόμη μια φορά ο Μητσοτάκης έκανε «πολιτική τυμβωρυχία» με την τραγωδία στο Μάτι

Εξαιρετικά στρυμωγμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε στην ομιλία του να παίξει για μια ακόμα φορά το «χαρτί» Mάτι, θεωρώντας ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα.

5496282

Ανελέητος ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην φανερά κλονισμένη κυβέρνηση τόσο από τις αποκαλύψεις Φουρθιώτη όσο και από το επιτελικό φιάσκο με την κακοκαιρία. Μάλιστα ο πρωθυπουργός εμφανώς αμήχανος προσπάθησε να κάνει ρελάνς… παίζοντας το τελευταίο του χαρτί με το Μάτι μήπως και γυρίσει την παρτίδα (επικοινωνιακά μόνο) υπέρ του

Έτσι, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ του είπε  «Εσείς κ. Τσίπρα, γιατί τέτοια αγάπη για την Αττική Οδό; Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσετε», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης και κλείνοντας υπογράμμισε «Αναφερθήκατε σε δήθεν προσχηματική συγγνώμη. Την προτιμώ έστω κι αν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί προσχηματική, από την καμία συγγνώμη που δεν ακούσαμε ποτέ από τη δική σας κυβέρνηση, όταν είχατε 120 νεκρούς στο Μάτι».

Για να πάρει πληρωμένη απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα που δεν μάσησε τα λόγια του: 

«Σε δύσκολες στιγμές για την δική μου κυβέρνηση ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκαν οι υπουργοί. Εσείς είπατε ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη χωρίς παραιτήσεις. Δεν αρκεί μία συγνώμη. Χρωστάτε 23.275 συγνώμες, σε κάθε οικογένεια που έχασε τους ανθρώπους της άδικα στην πανδημία, επειδή αποφασίσατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ. Ενώ η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα σάς έλεγε ότι εάν ενισχύατε το ΕΣΥ, οι μισοί εξ αυτών σήμερα θα είχαν σωθεί. Θα πληρώσετε με το ίδιο νόμισμα τη δική σας στάση και τη δική σας πολιτική εκείνες τις μέρες, γιατί εδώ είμαστε όλοι και κρινόμαστε και για το τι λέμε και κυρίως για το ό,τι πράττουμε».