Ακόμη δεν δικαιώθηκαν οι ένστολοι και ο Σταϊκούρας προσπαθει να ρεφάρει

Σε 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει ο λογαριασμός της απόφασης του ΣτΕ για τους ενστόλους. Αυτό δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος…

staikouras 0

Σε 500 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει ο λογαριασμός της απόφασης του ΣτΕ για τους ενστόλους. Αυτό δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters και ήδη έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του ΣτΕ και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στους Financial Times έκανε λόγο για ισοδύναμα μέτρα.

«Είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος, παρότι έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2013. Θα το κάνουμε αν είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά θα χρειαστεί να βρούμε ισοδύναμα δημοσιονομικά σε μόνιμη βάση» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας την Τρίτη στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times και στη δημοσιογράφο κυρία Κέριν Χόουπ.
 
Την ίδια ώρα που σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το κόστος μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερο. Και αυτό διότι η απόφαση θα οδηγήσει σε υψηλότερες συντάξεις και επιδόματα για  θέσεις ευθύνης, τα οποία υπολογίζονται ως ποσοστό του συνολικού εισοδήματος.

“Ο λογαριασμός μπορεί να φτάσει ως και τα 500 εκατ. ευρώ” ανέφερε ο αξιωματούχος στο Reuters, αλλά πρόσθεσε πως δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια το ποσό μέχρι να βγει η απόφαση τους επόμενους μήνες.

Να σημειωθεί ότι οι επιστροφές των περικοπών θα καλύψουν την περίοδο από τα μέσα του 2012.
 

Επιμένει η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: «Έχω δικαίωμα να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι»

Σιλιάνοφσκα

Επιμένει η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: «Έχω δικαίωμα να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι»

Υποστηρίζει ότι η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας από την ίδια δεν παραβιάζει…