Ακόμη μια γκάφα από ΝΔ: Ο Μητσοτάκης αναγορεύτηκε μόνος του επίτιμος δημότης (εικόνα)

Δεν περνάει ημέρα που η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην εκτίθενται επικοινωνιακά. Αυτή τη φορά, η νέα γκάφα αφορά την αυτοαναγόρευση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε επίτιμο δημότη του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

5b507c2d1dc524ec1b8b462a

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη 18 Ιουλίου, σχετικά με την περιοδεία του προέδρου της, στους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου.

Σε αυτήν, διαβάζαμε:

«Το απόγευμα θα μεταβεί στο Οροπέδιο Λασιθίου και θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης».

Η αναγόρευση φερόταν να προβλέπεται με βάση το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Κρήτη όπως διανεμήθηκε από το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ.


Όπως γράφει η efsyn.gr όμως, ουδέποτε υπήρξε τέτοια απόφαση. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Οροπεδίου Λασιθίου,

Όπως αναφέρει ο ίδιος, υπήρξε μια σχετική πρόταση από την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όμως δεν πρόλαβε καν να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως προβλέπεται για την απόδοση της σχετικής τιμής.

Εξάλλου η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Οροπέδιο θα κρατήσει μόλις μισή ώρα ενώ, όπως αναφέρουν πηγές του τοπικού δήμου, ούτε κάποιος ιδιαίτερος λόγος υπάρχει ούτε κάποια αφορμή για την απόδοση της σχετικής τιμής.

Πιο πάνω γράψαμε «διαβάζαμε», καθώς αν ανατρέξει κανείς τώρα στις ανακοινώσεις στο site της Νέας Δημοκρατίας θα βρει αλλαγές στην επίμαχη πρόταση.

«Το απόγευμα θα μεταβεί στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατοίκους της περιοχής», γράφεται μετά το σάλο που δημιουργήθηκε.

Άραγε τί άλλο να περιμένουμε από τον Κυριάκο και το επιτελείο του; Να αυτοανακηρυχτεί πρωθυπουργός;