Newsroom

Newsroom

Ακόμα να μάθουμε τι συναλλαγές είχε ο "Λαλαούνης" και ο αδερφός του Άδωνη με το "Ντυνάν"

Δύο εβδομάδες θα συμπληρωθούν την Πέμπτη από την ημέρα που ήρθαν στο «φως» οι κατάλογοι με τους προμηθευτές και τις συναλλασσόμενες εταιρίες με το «Ερρίκος Ντυνάν», κατά την κατάθεση του διορισμένου οικογενειακού φίλου του Λοβέρδου, Βασίλη Στεργίου, στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Ωστόσο, οι κατάλογοι ήταν λειψοί, καθώς δεν αναγράφονταν τα ποσά και το είδος των συναλλαγών. Το προεδρείο της Επιτροπής αν και ζήτησε ολοκληρωμένους τους καταλόγους από το νοσοκομείο, μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση.

596387c51dc524ee498b484b

του ‘Άγγελου Προβολισιάνου

Σάλο είχαν προκαλέσει οι δοσοληψίες της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ» επί 14 συναπτά έτη με το «Ερρίκος Ντυνάν». Κάθε κατάλογος αντιπροσώπευε και ένα οικονομικό έτος, με τα στοιχεία του Λεωνίδα Γεωργιάδη να φιγουράρουν ακόμα και την περίοδο που ο αδερφός του και έτερος τηλεβιβλιοπώλης ήταν υπουργός Υγείας. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο το νοσοκομείο βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής, δίχως να μπορεί να προμηθευτεί τα βασικά αναλώσιμα. Τα λεφτά μπορεί να μην περίσσευαν για γάζες, αλλά τα ημερολόγια από τους Γεωργιάδηδες θεωρούνταν απαραίτητα.

Διαβάστε σχετικά:

Από τον Άδωνη Γεωργιάδη κατέστη γνωστό πως μόνο το 2008, το νοσοκομείο κατέβαλε 15.000 ευρώ για ημερολόγια στην εταιρία του αδερφού του. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ισχυρίζεται πως οι μόνες συναλλαγές της εταιρίας του Λεωνίδα Γεωργιάδη έγιναν κατά το 2008, αναρτώντας και τα σχετικά τιμολόγια. Οπότε, δύο είναι τινά: Είτε το υπολογιστικό σύστημα του «Ντυνάν» ψεύδεται και στοχοποιεί τους Γεωργιάδηδες, είτε για τις συναλλαγές των υπόλοιπων ετών δεν έγιναν τα νόμιμα. Δηλαδή, να κοπούν τιμολόγια.  

Τα τιμολόγια:

Στους καταλόγους εντοπίζεται

-ανάμεσα σε πολλά ΜΜΕ-

και η εταιρία εμπορίας κοσμημάτων ΛΑΛΑΟΥΝΗΣ Greek Gold ABEE, με το εύλογο ερώτημα να είναι: τι συναλλαγές είχε ένα νοσοκομείο με μια εταιρία που πουλά χρυσαφικά; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, κάποιοι από το Δ.Σ. του πρώην Κοινωφελούς Ιδρύματος έστελναν δώρα σε κυρίες της υψηλής κοινωνίας, ακόμα και σε συζύγους υπουργών, έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας. 

Ποιος τους καλύπτει;

Όπως προαναφέρθηκε, οι εν λόγω κατάλογοι ήταν ελλιπείς. Ναι μεν εμπεριείχαν όλες τις εταιρίες -ακόμα και ιστιοπλοϊκού ενδιαφέροντος, αλλά δεν συμπεριελάμβαναν τα πιο σημαντικά: το ποσό και το είδος των συναλλαγών. Από τις 29 Ιουνίου, το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής έχει ζητήσει από το «Ερρίκος Ντυνάν» τους επικαιροποιημένους καταλόγους, αλλά μέχρι σήμερα η διοίκηση του νοσοκομείου τηρεί σιγή ιχθύος.

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με την διατελούσα χρέη προέδρου αντιπρόεδρο, Δώρα Παπαδάκη, η οποία ανέφερε πως έχει καταθέσει αίτημα στην Διοίκηση, δηλαδή την ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ, και περιμένει σχετική απάντηση. Υποστήριξε, επίσης, πως πρόκειται για «τεράστιο όγκο δουλειάς» προκειμένου να βγουν τα ποσά και το είδος των συναλλαγών ανά εταιρία, κάνοντας λόγο για έλλειμμα προσωπικού. 

Το παράδοξο είναι πως ο Βασίλης Στεργίου, πρώην διορισμένος αντιπρόεδρος του ΚΙΕΝ και οικογενειακός φίλος του Λοβέρδου, είχε καταθέσει στην Επιτροπή πως το «Ντυνάν» διαθέτει ένα από τα καλύτερα μηχανογραφικά συστήματα. Οπότε, ποιος ευθύνεται για αυτήν την κωλυσιεργία; Γιατί η θυγατρική της Πειραιώς, ΗΜΙΘΕΑ, δεν δίνει την έγκριση για να σταλούν όλα τα στοιχεία στην Επιτροπή; Καλύπτει κάποιους με τους οποίους συνυπέγραφε τριμερή μνημόνια; Επιπλέον, αφού το νοσοκομείο είναι κατάλληλα εξοπλισμένο, γιατί η κ. Παπαδάκη επικαλείται την υποστελέχωση για τη μη απάντηση στο αίτημα της Επιτροπής;

Αξίζει να αναφερθεί πως πηγές του koutipandoras.gr επισημαίνουν πως η Επιτροπή θα ζητήσει διευκρινίσεις για την καθυστέρηση αποστολής των σημαντικών αυτών στοιχείων από το νοσοκομείο. «Θα κληθεί να εξηγήσει η διοίκηση του “Ντυνάν” τους λόγους που καθυστερεί» τονίζουν.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…