«Ακόμα μια νυχτερινή τροπολογία από την υπ. Πολιτισμού για να τακτοποιήσει τις δουλειές της»

«Δεν πάει άλλο! Με ακόμα μία νυχτερινή τροπολογία, αυτή τη φορά του ΥΠΠΟΑ, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στην αντιπολίτευση να ασκήσει τη θεσμικά προβλεπόμενη δημοκρατική λειτουργία της, η κυβέρνηση τακτοποιεί τις δουλειές της», τονίζει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου.

mendoni

Η Σία Αναγνωστοπούλου επισημαίνει συγκεκριμένα σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

«Χωρίς την τήρηση στοιχειωδών συνταγματικών και κοινοβουλευτικών διαδικασιών, χωρίς την αναγκαία προηγούμενη διαβούλευση, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση με μία μεταμεσονύχτια τροπολογία ένα ολόκληρο νομοσχέδιο με αμφιβόλου νομιμότητας και κύρους διατάξεις.

Τα χρονίζοντα προβλήματα της Καμεράτα και η πλήρωση κενής θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΕΜΣΤ, απαξιώνονται από την υπουργό Πολιτισμού η οποία φαίνεται να θεωρεί ότι μπορεί να παρεμβαίνει και να μεθοδεύει, προς όποια κατεύθυνση εκείνη θέλει, τις μικροπολιτικές της επιδιώξεις.

Ειδικότερα, ως προς το ζήτημα της εκκαθάρισης και των εργασιακών δικαιωμάτων όσων απασχολούνταν στην Καμεράτα, η τροπολογία κάνει ακόμα πιο θολό το μέλλον και αδιευκρίνιστη την προοπτική της αφού απαλλάσσει όλα τα μέλη που έχουν περάσει από ΔΣ απ’ όλες τις ποινικές ευθύνες που τους έχουν ασκηθεί αυτεπάγγελτα και αφήνει αρρύθμιστα εργασιακά δικαιώματα, ενώ δεν μεριμνά καθόλου για την τύχη των δεδουλευμένων που οφείλει ο οργανισμός προς τους εργαζόμενούς του.

Ακόμη, με την εν λόγω τροπολογία η κ. Μενδώνη, όχι μόνο εμμένει στον διορισμό του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΕΜΣΤ χωρίς διαγωνισμό, αλλά προσθέτει και τον επιπλέον διορισμό, χωρίς προσόντα και με υπουργική απόφαση, τεσσάρων (4) «συμβούλων καλλιτεχνικής διεύθυνσης» για να επικουρούν και να αναπληρώνουν το έργο του πρώτου! Με ποια ακριβώς προσόντα και καλλιτεχνικά κριτήρια θα γίνει η πρόσληψη των καλλιτεχνικών αυτών συμβούλων από το παράθυρο; Με αυτά που ορίζει το επιτελικό κράτος; Πρόκειται για μία αναξιοκρατική μεθόδευση και ακραία φωτογραφική διάταξη που δεν συνάδει με τις σύγχρονες ανάγκες και το κύρος του ΕΜΣΤ. Με τις εν λόγω διατάξεις, εισάγεται ένα μοντέλο διαχείρισης υπερσυγκεντρωτικό, ανέλεγκτο και αδιαφανές που δεν λογοδοτεί σε κανέναν.

Πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα στη Δημοκρατία, στο Κοινοβούλιο, στον Πολιτισμό και τους ανθρώπους του από την κ. Μενδώνη».

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…