Ακόμα μια φαρσοκωμωδία από την Euroleauge-«Παίζει» με τον covid και ρισκάρει

Tα κρούσματα κορονοϊού στη Βιλερμπάν οδήγησε στην αναβολή του αγώνα για την 3η αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να έχουν κάνει φυσικά το ταξίδι στη Λυών υπό τον κίνδυνο τιμωρίας -Αντιδράσεις από τις ομάδες

5c20e7e7cd3a1819ca187d1f

Ένα ακόμη παιχνίδι της  Euroleague δεν έγινε… με την διοργανώτρια αρχή παρά ότι γνώριζε εδώ και μέρες τα κρούσματα κορονοϊου στην Γαλλική ομάδα, και με τον Παναθηναϊκό  να ζητάει (σ.σ είχε ενημερώσει εδώ και μέρες η ελληνική ομάδα) την  αναβολή του αγώνα, πρώτα από όλα για να διαφυλάξει την υγεία των παικτών και του επιτελείου του, η διοργανώτρια αρχή προτίμησε να βάλει πάνω από όλα το συμφέρον της- να μην στεναχωρήσει τους χορηγούς της-και να ρισκάρει στο παραπέντε την υγεία των παικτών. Η Euroleague παίζει… με  τον covid, και τιμωρεί κατά το δοκούν τις ομάδες. Στην προκειμένη περίπτωση μηδένισε την  Βιλερμπάν που είχε ενημερώσει για τα κρούσματα, απείλησε την Ελληνική ομάδα με τιμωρία αν δεν πήγαινε στην Γαλλία, και ακύρωσε το παιχνίδι  δυο ώρες πριν το τζάμπολ! 

Στην ανακοίνωσή της η Euroleague εξηγεί ότι η γαλλική ομάδα δεν είχε 8 παίκτες, που απαιτούνται προκειμένου να παραταχθεί στο ματς.  

Σύμφωνα με τον πρωτόκολλο της Euroleague για την Covid-19, όποια ομάδα δεν έχει τουλάχιστον 8 παίκτες χάνει το ματς με σκορ 20-0. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός μετράει δεύτερη νίκη στη διοργάνωση, αυτήν τη φορά χωρίς να αγωνισθεί, αν και την τελική απόφαση θα την πάρει ο δικαστής της Euroleague.  

«Ο Παναθηναϊκός ζήτησε αναβολή, αλλά το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό»

Από την ημέρα που έγιναν γνωστά το κρούσματα στην ομάδα της Βιλερμπάν υπήρξε μεγάλη.. φασαρία για το εάν θα πρέπει να γίνει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αλλά και το κατά πόσο η αποστολή του «τριφυλλιού» θα έπρεπε να ταξιδέψει στην Γαλλία. Ο  Παναγιώτης Τριαντόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, με ανάρτησή του στο Facebook ξεκαθάρισε τα πράγματα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Επειδή αρκετοί φίλοι με ρωτούν και βλέπω και διάφορα να γράφονται, να διευκρινήσω ότι ο Παναθηναικος ζήτησε αναβολή του αγώνα, πρώτα από όλα για να διαφυλάξει την υγεία των παικτών και του επιτελείου του και δεύτερον γιατί δεν θέλαμε να κερδίσουμε αγώνα στα χαρτιά ούτε να κερδίσουμε δεκαεπτάχρονους παίκτες. Το αίτημα μας δεν έγινε αποδεκτό όποτε και ταξιδέψαμε για Γαλλία καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα χάναμε εμείς τον αγώνα 20-0 θα είχαμε πρόστιμο 100.000 ευρώ και θα είχαμε τον κίνδυνο αποβολής από την διοργάνωση αν για οποιοδήποτε λογο ξανασυνέβαινε κάτι παρόμοιο».

Μπαρτζώκας: «Ξεκάθαρη αλλοίωση της Euroleague με όσα γίνονται»

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με το πλήθος κρουσμάτων σε αρκετές ομάδες και τις ακυρώσεις αγώνων στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας 

«Ξεκάθαρα είναι αλλοίωση διοργάνωσης. Επειδή είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους, δεν ξέρω αν όλοι είχαμε ερμηνεύσει σωστά την κατάσταση. Προφανώς είναι αλλοίωση όταν μια ομάδα μένει με επτά παίκτες. Στους προπονητές δεν αρέσει αυτό το πράγμα. Πώς να κάνεις την ομάδα σου να σκεφτεί το μπάσκετ, όταν η άλλη ομάδα έχει πέντε κρούσματα; Μπορεί να φοβούνται. Είναι κάτι που συζητάμε εμείς οι προπονητές μεταξύ μας σε ένα γκρουπ που έχουμε, αλλά τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι»

Ζητά αναβολή των αγώνων η Ζενίτ λόγω κορονοϊού

Σε αναστολή όλων των προγραμματισμένων προπονήσεων των επομένων ημερών προχώρησε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, μετά την επιβεβαίωση ακόμη πέντε κρουσμάτων κορονοϊού, σε δύο παίκτες και τρία μέλη του προπονητικού επιτελείου.

Η ρωσική ομάδα μετράει πλέον δέκα φορείς του ιού στις τάξεις της, οι έξι εξ αυτών παίκτες, και φαντάζει πολύ δύσκολο να μπορέσει να αγωνιστεί στα δύο διαδοχικά ματς της Euroleague που την περιμένουν στην Ισπανία, σήμερα Τρίτη (13/10) με τη Μπασκόνια και την Πέμπτη (15/10) με τη Βαλένθια.

Τόσο η Ζενίτ όσο και η Κίμκι, η οποία προχθές (10/10) συμπλήρωσε με το… ζόρι οκτάδα για την αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις, ζήτησαν από τη Euroleague να αναβάλλει τους αγώνες τους.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…