Newsroom

Newsroom

Ακόμα κι ο Τόμσεν ζητά να πληρώσουν περισσότερα οι πλούσιοι

Ακόμα κι ο «πολύς» Πολ Τόμσεν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ζήτησε να πληρώσουν περισσότερα οι πλούσιοι και…

tomsen

Ακόμα κι ο «πολύς» Πολ Τόμσεν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ζήτησε να πληρώσουν περισσότερα οι πλούσιοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς και να υπάρξει μεγαλύτερη αυτονομία του φοροελεγκτικού μηχανισμού στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον. Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε πως το ΔΝΤ θα ασκήσει περισσότερη πίεση προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να υπάρχει αίσθηση δικαιοσύνης ανάμεσα στους έλληνες πολίτες.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τόμσεν, ο οποίος υποστήριξε πως πρέπει να απολυθεί από το Δημόσιο προσωπικό που δεν αποδίδει, αποκάλυψε πως η τρόικα δεν είχε εγκρίνει ποτέ τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank. Ο δανός αξιωματούχος υπογράμμισε πως είχαν εγερθεί από νωρίς ανησυχίες για το αν αυτή η συναλλαγή ήταν σωστή σε επίπεδο πολιτικής και πως ήταν σαφές ότι αυτές οι δύο τράπεζες θα χρειάζονταν πρόσθετα χρήματα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.