Ακόμα και τον Θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη χρησιμοποιούν στην κυβέρνηση για να «απαντήσουν» στον Τσίπρα

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν στην κυβέρνηση. Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα πενθεί τον χαμό του παγκόσμιου Μίκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρησιμοποίησε τον  θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, για να σχολιάσει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επικουρική ασφάλιση.

NewsRoom 02/09/2021 | 20:47

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να  σχολιάσει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επικουρική ασφάλιση, είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι  «την ημέρα που ο ελληνισμός θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη -έναν άνθρωπο που με τη ζωή, τις υπερβάσεις και την στάση του υπηρέτησε την εθνική ενότητα κι ομοψυχία- ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε ένα ακόμη ντελίριο ψεμάτων, διχαστικών μηνυμάτων και άθλιων προσωπικών επιθέσεων». 

Ο Γιάννης Οικονόμου, στην συνέχεια συμπλήρωσε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι εκτός τόπου, εκτός θέματος. Και το κυριότερο εκτός εποχής».


Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απουσίαζε και την Πέμπτη από την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Την ημέρα που ο Ελληνισμός θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη -έναν άνθρωπο που με τη ζωή, τις υπερβάσεις και την στάση του υπηρέτησε την εθνική ενότητα κι ομοψυχία- ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε ένα ακόμη ντελίριο ψεμάτων, διχαστικών μηνυμάτων και άθλιων προσωπικών επιθέσεων.

Προφανώς, είχε ετοιμάσει την ομιλία του πριν ανακοινωθεί η απώλεια του μεγάλου Έλληνα. Το γεγονός όμως ότι επέλεξε να την εκφωνήσει αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, πόσο κατώτερος είναι των απαιτήσεων του θεσμικού του ρόλου. Ειδικά τη σημερινή ημέρα, η σύγκριση είναι συντριπτική εις βάρος του. Είναι εκτός τόπου, εκτός θέματος. Και το κυριότερο εκτός εποχής.».

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο!

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έκρινε σήμερα ότι η απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, προκειμένου να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει: Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Το μόνο που τους αξίζει είναι η χλεύη».