Ακόμα ένα σκάνδαλο στην "αυλή" του Ολάντ με στενό του σύμβουλο

Ένας στενός πολιτικός σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται, αφού κατηγορήθηκε για σύγκρουση συμφερόντων και πολυτελή…

Ένας στενός πολιτικός σύμβουλος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται, αφού κατηγορήθηκε για σύγκρουση συμφερόντων και πολυτελή βίο την προηγουμένη από μία ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

«Θέλω να επαναλάβω ότι δεν διέπραξα κανένα σφάλμα. Ποτέ δεν βρέθηκα σε μια κατάσταση σύγκρουσης συμφερόντων», αναφέρει σε μια ανακοίνωση που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ακιλίνο Μορέγ ο οποίος επιθυμεί, ωστόσο, να «θέσει τέρμα στα καθήκοντά του» στο Ελιζέ προκειμένου να «είναι εξ ολοκλήρου ελεύθερος να απαντήσει στις επιθέσεις».

Ο πρώην σύμβουλος, που ήταν επίσης επικεφαλής της ομάδας επικοινωνίας του Ελιζέ, δηλώνει ακόμη πως έλαβε την απόφασή του «προκειμένου να μην παρεμποδίσει το έργο του Προέδρου της Δημοκρατίας, της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή στη ζωή της χώρας». «Το κάνω, τέλος, για να προστατεύσω την οικογένειά μου», καταλήγει.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mediapart, ο Ακιλίνο Μορέγ εισέπραξε το 2007 12.500 ευρώ για εργασίες συμβούλου στο εργαστήριο της Δανίας Lundbeck, την ίδια στιγμή που εργαζόταν στο πλαίσιο ενός διυπουργικού οργανισμού επιφορτισμένου κυρίως να ελέγχει τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οργανισμός αυτός, η Γενική Επιθεώρηση Κοινωνικών Υποθέσεων (Igas) δήλωσε σήμερα ότι δεν είχε δώσει άδεια στον Ακιλίνο Μορέγ προκειμένου να εργαστεί στη φαρμακευτική βιομηχανία.

Η Mediapart αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο ζωής του πολιτικού συμβούλου του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε «30 ζευγάρια ακριβά παπούτσια κατά παραγγελία» που λούστραρε κάθε δύο μήνες στο προεδρικό μέγαρο, καθώς και δύο οδηγούς στη διάθεση του ιδίου και των οικείων του.

Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως σε μια περίοδο κατά την οποία η γαλλική κυβέρνηση, εξασθενημένη μετά την ήττα της αριστεράς στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου, έχει μόλις ανακοινώσει μέτρα λιτότητας για την ανόρθωση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.

Κασσελάκης: «Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Καραμανλής υπουργός…τρομακτικός συνδυασμός»

Κασσελάκης: «Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Καραμανλής υπουργός…τρομακτικός συνδυασμός»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Αχιλλέα Καραμανλή ότι έκανε ό,τι και στα Τέμπη. Δηλαδή τίποτα

Εριέττα Κούρκουλου: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα»

Εριέττα Κούρκουλου: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα»

Η Εριέττα Κούρκουλου μίλησε για τη ζωή της από τα παιδικά χρόνια δίπλα στους γονείς…