Ακόμα 105 εντάλματα σύλληψης για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 105 εργαζομένων στον τομέα της πληροφορικής που φέρονται να ενεπλάκησαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

NewsRoom 11/07/2017 | 09:51

Σύμφωνα με το Anadolu, η αστυνομία έχει ήδη θέσει υπό κράτηση τους 52 εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένων και εργαζομένων στο συμβούλιο επιστημονικής έρευνας TUBITAK και σε μία τηλεπικοινωνιακή αρχή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ύποπτοι πιστεύεται πως ήταν χρήστες της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ByLock, η οποία σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιήθηκε από οπαδούς του αυτοεξόριστου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν για να οργανώσουν το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα είχαν εκδοθεί άλλα 72 εντάλματα σύλληψης για 72 εργαζομένους σε πανεπιστήμια, μεταξύ αυτών και ενός πρώην συμβούλου του ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Περίπου 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 150.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, μεταξύ αυτών δάσκαλοι, δικαστές και στρατιωτικοί, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα τον τελευταίο χρόνο, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με το πραξικόπημα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.