Newsroom

Newsroom

Ακολουθούν κλειστά επαγγέλματα και αποκρατικοποιήσεις

«Μέχρι τις 15 Γενάρη δεν θα έχει μείνει στο… συρτάρι ούτε ένας φάκελος διαρθρωτικών αλλαγών». Με τη φράση αυτή «υποδέχεται»…

«Μέχρι τις 15 Γενάρη δεν θα έχει μείνει στο… συρτάρι ούτε ένας φάκελος διαρθρωτικών αλλαγών». Με τη φράση αυτή «υποδέχεται» κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας την ερώτηση σχετικά με το ασφυκτικό πλαίσιο «ανατροπών» που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να ακολουθήσει εν όψει της εκταμίευσης της 4ης δόσης του δανείου και της εαρινής Συνόδου Κορυφής.
Η «γενναία κυβέρνηση και ο Γ. Παπανδρέου που αναλαμβάνει τις ευθύνες του» -κατά τον χαρακτηρισμό του Ντομινίκ Στρος Καν- έχει αποφασίσει να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στα επόμενα «άλματα» μετά το σημερινό κρας τεστ στο υπουργικό συμβούλιο για τις ΔΕΚΟ, τα εργασιακά και άλλα καυτά θέματα.

Ολες οι πληροφορίες επιμένουν ότι, ακόμη και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, δεν αποκλείεται σε νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου να παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για τα κλειστά επαγγέλματα καθώς και το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου (επίσης) για τις αποκρατικοποιήσεις.
Είναι σαφές ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει δώσει εντολή στους υπουργούς του να παράξουν αποτέλεσμα, δουλεύοντας με τους ρυθμούς που επιβάλλουν οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης! Το αργότερο μέχρι τα μέσα του Μάρτη, η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει κλείσει το σύνολο των καυτών εκκρεμοτήτων για τις μεγάλες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, οι οποίες αγγίζουν και τη μείωση του εισοδήματος, αλλά και τις μετατάξεις-«απολύσεις» εργαζομένων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και αορίστου εν συνεχεία.

Η πασιφανής ανησυχία του Μεγάρου Μαξίμου και της Ομάδας Σχεδιασμού υπό τον Γ. Ραγκούση αφορά στην πρόκληση αντιδράσεων από τις πληττόμενες κοινωνικές ομάδες.

Αναμένουν απεργιακές κινητοποιήσεις, παρότι εκτιμούν ότι οι ανισότητες σε ΔΕΚΟ και άλλες υπηρεσίες ως προς τους μισθούς εξοργίζουν (επί χρόνια) τους άλλους εργαζόμενους για την «ειδική μεταχείριση». Τα γκάλοπ τους ενθαρρύνουν πάντως, αφού δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός αποδεικνύουν ακόμη απίστευτη αντοχή, ενώ η ΝΔ παραμένει σε «στάσιμα νερά», νιώθοντας στα πλευρά της και «ακίδες» από το κόμμα Μπακογιάννη.

Ωστόσο, δεν στοιχηματίζουν για τη στάση ενός «κομματιού» του ίδιου του ΠΑΣΟΚ που διαχέεται στα συνδικάτα, καθώς και πολλών κοινωνικών ομάδων που δέχονται το «μαχαίρι» των περικοπών και της «βίαιης» αλλαγής βιοτικού επιπέδου.
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Κάλεσμα για συναίνεση

«Η εθνική προσπάθεια πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και στήριξη από όλο το πολιτικό φάσμα». Τάδε έφη χθες στη Βουλή με αφορμή τον προϋπολογισμό, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, προκαλώντας ουσιαστικά την απάντηση των άλλων κομμάτων και δη του Αντ. Σαμαρά, που έχει ήδη ακυρώσει δύο ραντεβού για διάλογο με την υπουργό Παιδείας για τη μεταρρύθμιση.

http://www.ethnos.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…