Ακιντζί: Ο ΟΗΕ δεν στηρίζει την πρόταση του Ν. Αναστασιάδη

Πρωτοβουλία του γ.γ. του OHE για σύγκληση διάσκεψης στη Γενεύη με βάση τα ήδη συμφωνηθέντα και όχι την πρόταση Αναστασιάδη αναμένει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί που ισχυρίστηκε ότι είναι «ψέμα» πως Ηνωμένα Έθνη στηρίζουν την πρόταση της ελληνοκυπριακής πλευράς.

583f20431dc524ae388b4718

Αναφερόμενος στη νέα πρόταση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για την οποία ενημερώθηκε το Σάββατο από τον κ. Άιντε σχολίασε ότι άλλαξε μόνο τη σειρά των προϋποθέσεων, υποστηρίζοντας ότι αρχικά ο κ. Αναστασιάδης είχε προτείνει έναρξη στη Γενεύη με την ασφάλεια και εγγυήσεις και μετά το εδαφικό.

Ο Ακιντζί επανέλαβε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση να συζητήσουν πρώτα το εδαφικό, που συζητήθηκε τελευταίο στη Γενεύη και όπου υπήρξε σοβαρή πρόοδος και αυτή η συζήτηση να γίνει ανεξάρτητα από την συζήτηση των 4 άλλων κεφαλαίων.

«Περιμένουμε να γίνει σωστή ενημέρωση του γ.γ. του ΟΗΕ» , ανέφερε και πρόσθεσε ότι η εκ του σύνεγγυς διπλωματία του κ. Άιντε «έμεινε χωρίς αποτέλεσμα, λόγω της επιμονής του Ελληνοκύπριου ηγέτη σε προϋποθέσεις που δεν συνάδουν με τις συμφωνίες».

Είπε ότι είναι ψέμα ότι πήραν πρόσκληση από τα Ηνωμένα Έθνη για συνάντηση την Δευτέρα. «Δεν απορρίψαμε πρόταση που δεν υπήρξε», υποστήριξε.

Σε ομιλία στη γενική συνέλευση του τουρκοκυπριακού βιομηχανικού επιμελητηρίου ο κ. Ακιντζί υποστήριξε ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές ο κ. Αναστασιάδης «απομακρύνεται από την επιθυμία του για λύση και κάνει μια έντονη επικοινωνιακή προσπάθεια και δυστυχώς καταφεύγει σε τακτικισμούς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δέσποινα Βανδή: «Βγήκαμε με προστασία από την Τουρκία» – Η αποκάλυψη συνεργάτιδας της τραγουδίστριας

5615357

Δέσποινα Βανδή: «Βγήκαμε με προστασία από την Τουρκία» – Η αποκάλυψη συνεργάτιδας της τραγουδίστριας

Ντόρο έχει προκαλέσει η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει συναυλία της στην Τουρκία

Καιρός: Ο καύσωνας ήρθε για να μείνει – Οι περιοχές που θα “καούν” και η προειδοποίηση του Αρναούτογλου (Video)

6271764 640x426 1

Καιρός: Ο καύσωνας ήρθε για να μείνει – Οι περιοχές που θα “καούν” και η προειδοποίηση του Αρναούτογλου (Video)

Δείτε τη μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα έως και τις 25/7 με μια μόνο ματιά.