Άκης Τσοχατζόπουλος: Τι συμβαίνει με την αποφυλάκισή του

Από μέρα σε μέρα μετατίθεται συνεχώς τις τελευταίες ημέρες η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου από τις φυλακές Κορυδαλλού.

58dbc0f11dc524e94a8b48a8

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Κατερίνα Κατή στο documentonews.gr, οι πληροφορίες που έρχονται από το περιβάλλον του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το θέμα της αποφυλάκισης του είναι ακόμα και σήμερα, Πέμπτη, συγκεχυμένες.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τετάρτη, η σύζυγός του, Βικυ Σταμάτη ήταν εξοργισμένη για το ότι ο άνδρας της δεν αποφυλακίστηκε.

Αν και οι δικηγόροι του λένε ότι είναι θέμα ωρών η αντικατάσταση της κράτησης του με τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί, άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι η γραφειοκρατία σε σχέση με την εξαγορά ποινής του για την υπόθεση του πόθεν έσχες θα καθυστερήσει λίγες ημέρες ακόμα την έξοδο του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Κι αυτό γιατί πρέπει να καταβληθεί το χρηματικό ποσόν της εξαγοράς το οποίο εάν δεν συγκεντρωθεί όλο θα πρέπει να δοσοποιηθεί και για αυτό απαιτείται να έχει προηγηθεί η σχετική ακροαματική διαδικασία.

Ο ίδιος φαίνεται να είναι σε μεγάλο εκνευρισμό ,όπως και η πρόσφατα αποφυλακισθείσα σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη, η οποία μάλιστα χθες βγαίνοντας από τη φυλακή όπου είχε πάει να τον επισκεφτεί “απείλησε” πως αν δεν αποφυλακιστεί άμεσα ο σύζυγος της θα τα τινάξει όλα στον αέρα.

Όπως πάντως επέμεναν οι συνήγοροι του η νομική φόρμουλα για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της καταδίκης για το πόθεν έχει ήδη βρεθεί και ο πρώην υπουργός ενδέχεται να αποφυλακιστεί και μέσα στην ημέρα.

Σημειώνεται πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε επιστρέψει στη φυλακή μετά το εξιτήριο του από το Ιπποκράτειο καθώς δεν είχαν συγκεντρωθεί τα χρήματα για την αποφυλάκισή του. Τους τελευταίους μήνες μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο ενώ το Μάρτιο υποβλήθηκε και σε εγχείρηση bypass.

Τον Απρίλιο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας με οριακή πλειοψηφία 3-2 έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος λοιπόν, αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους έπειτα από 5 χρόνια και 5 αιτήσεις αποφυλάκισης.

Συγκεκριμένα, οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν για την αποφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου είναι:

• καταβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ,

• απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,

• παράδοση διαβατηρίου και ταυτότητας,

• απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων,

• μόνιμη διαμονή του σε γνωστή διεύθυνση

• υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του δύο φορές τον μήνα, από τον Μάιο του 2017 που εκτιμάται ότι θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή βέβαια, το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά σε υπόθεση με μίζες για εξοπλιστικά. Μαζί με τον Τσοχατζόπουλο θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνολικά 17 άτομα, προκειμένου να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Τα αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, αφορούν τις καταγγελόμενες μίζες εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια των «ιπτάμενων ραντάρ» της εταιρείας Έρικσον.

Φυσικά από την εν λόγω υπόθεση δεν λείπουν, τα ονόματα του πάλαι ποτέ στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκου αλλά και του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…