Το ΑΚΕΛ καλεί τον Αναστασιάδη να αξιοποιήσει την πρόταση Ακιντζί για λύση του Κυπριακού

Η πρόταση του κ. Ακιντζί για στρατηγική συμφωνία στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες διανοίγει την προοπτική για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να αξιοποιήσει δημιουργικά αυτή την πρόταση αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

5a686cc71dc52461138b45ef

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι είναι ξεκάθαρο ότι με το πλαίσιο Γκουτέρες καταργείται η Συνθήκη Εγγυήσεως, τερματίζονται τα παρεμβατικά δικαιώματα και επιστρέφεται η Μόρφου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση. Ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας προστίθεται ότι δεν καθορίζει συμφωνία, αλλά θέτει το πλαίσιο στη βάση του οποίου καλούνται να διαπραγματευτούν οι δύο ηγέτες.

Διαβάστε σχετικά: Η πρόταση του τουρκοκύπριου ηγέτη για επίλυση του Κυπριακού

Το ΑΚΕΛ αναφέρει επίσης ότι αν ο κ. Αναστασιάδης δεν αξιοποιήσει δημιουργικά την πρόταση Ακιντζί τότε θα διαιωνίσει το αδιέξοδο και οι ευθύνες θα βαραίνουν τη δική μας πλευρά. Μέχρι σήμερα σημειώνει το ΑΚΕΛ, ο κ. Αναστασιάδης έλεγε ότι ο ίδιος αποδέχεται το πλαίσιο Γκουτέρες, αλλά δεν το αποδέχεται η άλλη πλευρά. Τώρα που η άλλη πλευρά λέει ότι αποδέχεται το πλαίσιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ο κ. Αναστασιάδης καλείται να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του.

Εμείς τον καλούμε καταλήγει το ΑΚΕΛ να αξιοποιήσει θετικά τις δυνατότητες που παρέχει η πρόταση Ακκιντζί και να επιδείξει συνέπεια σε όσα ισχυρίζεται ότι έλεγε. 

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

βεγγαλικα πάρνηθα

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική βρισκόταν στο «κόκκινο» για πυρκαγιές (video)

Νέες εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από την Πάρνηθα, οι οποίες δείχνουν ασυνείδητους να συνεχίζουν απτόητοι…