«Ακατανόητο» (!) – Πυροβολισμούς…μέσα στο κέντρο της Αθήνας ζητάει η Λατινοπούλου

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου αναρωτήθηκε…γιατί οι αστυνομικοί δεν είχαν εντολή να ανοίξουν πυρ και να πυροβολήσουν κατά την επιχείρηση στα Προσφυγικά.

latinopoulou art

Με φόντο το όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας που έλαβε χώρα χθες (22/11) στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας κατά τη διάρκεια της μεγάλης κατασταλτικής επιχείρησης, όταν οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 78 ατόμων, η Αφροδίτη Λατινοπούλου «ξαναχτυπά» θέτοντας δημόσια…αδιανόητα ερωτήματα.

Ειδικότερα, η Λατινοπούλου σε ανάρτηση μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter, είπε πως…αναρωτιέται γιατί οι αστυνομικοί που επιχείρησαν την Τρίτη στα Προσφυγικά, στη Λ. Αλεξάνδρας, δεν είχαν εντολή να αρχίσουν να πυροβολούν.

Η πολιτευτής που διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία και πλέον έχει τον ρόλο της αντιπροέδρου στο κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, έκανε μία ακόμη ακραία παρέμβαση ζητώντας αληθινά πυρά μέσα στο κέντρο της Αθήνας.

Βέβαια, φρόντισε να το… ελαφρύνει και λίγο προσθέτοντας, «έστω και με πλαστικές σφαίρες».

Με το κείμενο που ανάρτησε στο Twitter η Αφροδίτη Λατινοπούλου αναφέρθηκε στους τραυματισμούς (φυσικά) των αστυνομικών λέγοντας τα εξής:

«7 αστυνομικοί τραυματίες κ 2 εξ αυτών σοβαρά από τη χτεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στα προσφυγικά της Λ Αλεξάνδρας. Τους πετάγανε σίδερα, καδρόνια, τούβλα κ πέτρες. Γιατί δεν είχαν διαταγή να πυροβολήσουν έστω με πλαστικές σφαίρες για να υπερασπιστούν τη ζωή τους; Ακατανόητο» έγραψε χαρακτηριστικά, με τις αντιδράσεις να είναι…ανάμικτες.

Οι εικόνες από την κατασταλτική επιχείρηση στα Προσφυγικά θύμισαν Γκουαντάναμο

Σύμφωνα με καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες, χθες το απόγευμα μια έγκυος γυναίκα, η οποία διέμενε στα Προσφυγικά και την είχαν βγάλει έξω, ήταν περικυκλωμένη από δυνάμεις της αστυνομίας και ζητούσε επίμονα να δει γιατρό διότι δεν αισθανόταν καλά, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν καλούσαν ασθενοφόρο.

Πληροφορίες έκαναν επίσης λόγο για προσαγωγή φωτορεπόρτερ στη ΓΑΔΑ και για παρεμπόδιση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος να τον δει. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου:

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή και κράτηση για πάνω από τέσσερις ώρες ήδη του συναδέλφου μας και μέλος της Ένωσής μας Νίκου Πηλού.

Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στην περιοχή «Προσφυγικά» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για ρεπορτάζ, όταν έγινε επιχείρηση της αστυνομίας και προσήχθη, παρότι έκανε γνωστή την ιδιότητά του.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς».

Βίντεο από τις προσαγωγές στα Προσφυγικά: