Newsroom

Newsroom

Ακάρ: Έλληνες, σωπάστε για να μην γίνετε μεζές

Συνέχεια στην ακραία ρητορική των προκλήσεων από την τουρκική πλευρά, με τον υπουργό Άμυνα της χώρας, Χουλουσί Ακάρ να εξαπολύει νέα φραστική επίθεση κατά της Ελλάδας.

thumbs b c 448a6f11326d769f6335d4cc5826754f

“Συμβουλεύουμε τη γείτονα μας την Ελλάδα, να μην επιτρέπει στον εαυτό της να την εκμεταλλεύονται ορισμένες χώρες και να μη γίνεται ο “μεζές” τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε ομιλία του την Παρασκευή (11/09), αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ανατολική Μεσόγειο και στην στήριξη που έχει η χώρα μας από τη Γαλλία.

“Μερικοί απλώς πρέπει να είναι σιωπηλοί για να μειωθεί η ένταση. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Απλά μείνετε σιωπηλοί” πρόσθεσε, όπως αναφέρει η Hurriyet.
Και συνέχισε: “Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις συνομιλίες. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τους Έλληνες γείτονές μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τον διάλογο και την πολιτική λύση κάθε φορά, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”.

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στις τέσσερις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 15νθήμερο στην ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας: “Αυτές οι ασκήσεις δεν είναι απειλές, αλλά τι; Μιλάμε για φιλία, σχέσεις καλής γειτονίας. Αυτά, φυσικά, είναι γεγονότα που αυξάνουν την ένταση. Αυτό που πρέπει να γίνει για να μην κλιμακωθεί η ένταση είναι αρκετά απλό: διάλογος, αμοιβαίες διαπραγματεύσεις, πολιτικές λύσεις. Να επικεντρωθούμε, να εργαστούμε σε αυτά τα ζητήματα. Διαφορετικά, θα πρέπει να είναι γνωστό ότι αυτά μπορεί να έχουν ενοχλητικές συνέπειες”.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα, η Τουρκία ανακοίνωσε νέα NAVTEX στην ανατολική Μεσόγειο, δεσμεύοντας θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κκπριακής ΑΟΖ για άσκηση με πραγματικά πυρά.

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή