Αιχμές του προέδρου του ΣτΕ κατά των παραιτηθέντων

Βολές κατά των δύο παραιτηθέντων αντιπροέδρων από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ εξαπέλυσε ο Νίκος Σακελλαρίου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, αποκλείοντας παράλληλα κάθε ενδεχόμενο πολιτικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης,

57f615d21dc5249a2d8b4695

Ο πρόεδρος του ΣτΕ, επίσης, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αναβάλει τη διάσκεψη του Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά τη μιντιακή θύελλα που προκλήθηκε για τις αιτιάσεις που εμπεριέχονταν στη σχετική ανακοίνωση.

«Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποιήσεως πολιτικών επιδιώξεων», είπε χαρακτηριστικά εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να επιτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας».

Αναφορικά με τις παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ παρατήρησε ότι «όσοι επιχειρούν να διαταράξουν το κλίμα ενότητας και ηρεμίας, το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο, προσφέρουν κακή υπηρεσία και βλάπτουν τη δικαιοσύνη σε μία καίριας σημασίας περίοδο».

Απαντώντας στην κριτική που του ασκείται για την απόφασή του να αναβάλει «λόγω κλίματος» τη διάσκεψη του δικαστηρίου -στην οποία θα συζητούνταν οι αγωγές για τις τηλεοπτικές άδειες- υπογράμμισε: «Έχω μια ευθύνη, να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονές της διασκέψεως».

Ερωτηθείς πότε θα συγκαλέσει τη διάσκεψη του ΣτΕ για το διαγωνισμό, απάντησε ότι δεν θα κάνει προαναγγελία και πρόσθεσε ότι το εν λόγω ζήτημα είναι μια σοβαρή υπόθεση, αλλά όχι η «μόνη σοβαρή υπόθεση» που διαχειρίζεται το δικαστήριο.