Αιχμές Σημίτη κατά Παπανδρέου για το πρώτο μνημόνιο: "Έλεγε σαχλαμάρες"

Για έλλειμμα σχεδίου κατηγόρησε ο Κώστας Σημίτης τον Γιώργο Παπανδρέου, εκτιμώντας πως το πρώτο μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος.

588b25661dc52417088b4f32

Ο κ. Σημίτης, σε συνέντευξή του στο capital.gr, χρέωσε στην κυβέρνηση Παπανδρέου ότι δεν φρόντισε να κάνει έναν έγκαιρο, σοβαρό σχεδιασμό για το πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση.

«Πιστεύω ότι το πρώτο μνημόνιο, υπό την εξαιρετικά αυστηρή μορφή που είχε, δεν ήταν μονόδρομος. Εκείνο το οποίο έπρεπε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση και δεν έκανε τότε, ήταν ένας έγκαιρος σοβαρός σχεδιασμός για το πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι προ μνημονίου η Ελλάδα «είχε διαβεβαιώσει ότι διαθέτει ρευστοποιήσιμη περιουσία 50 δισεκατομμυρίων, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί» και συμπλήρωσε: «Ο αριθμός ήταν τελείως φανταστικός. Δεν ανταποκρινόταν σε καμιά πραγματικότητα. Όταν είσαι στον βαθμό αυτό ανέτοιμος και λες τέτοιες σαχλαμάρες, το μνημόνιο έρχεται ως φυσικό αποτέλεσμα».

Κατά τον πρώην πρωθυπουργό, «μια σοβαρή πολιτική ηγεσία θα μπορούσε να δείξει έναν άλλο δρόμο, δηλαδή να κάνει μία καλύτερη συμφωνία». 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…