Αίτηση εξαίρεσης κατέθεσε η Ελ.Τουλουπάκη κατά της αντεισαγγελέως ΑΠ Αρ.Θεοδόση

Διαβάστε αναλυτικά την αίτηση εξαίρεσης.

Για «σοβαρότατες υπόνοιες έλλειψης αντικειμενικότητας» και «μεροληψίας» κάνει λόγο η αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε η εισαγγελέας Εφετών, Ελένη Τουλουπάκη κατά της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αριστέας Θεοδόση, η οποία διενεργεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της. Στην αίτηση της εισαγγελέως γίνεται λόγος για «σοβαρότατες υπόνοιες έλλειψης αντικειμενικότητας» της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αριστέας Θεοδόση και «μεροληψίας» σε βάρος της.

Μάλιστα, σε κοινή τους δήλωση οι συνήγοροι της κας Τουλουπάκη, Γιάννης Κ. Μαντζουράνης Βασίλης Χειρδάρης και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος κάνουν λόγο για «αυθαιρεσίες και παρανομίες» στην πειθαρχική έρευνα που διενεργεί η κα Θεοδόση, ενώ σημειώνουν ότι η αίτηση εξαίρεσης είναι το «έσχατο μέσο άμυνας» της εισαγγελέως Τουλουπάκη.

Πιο αναλυτικά, όπως καταγγέλλεται στην αίτηση εξαίρεσης, η προθεσμία που έδωσε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να προετοιμαστεί και να υποβάλλει έγγραφες εξηγήσεις ήταν μόλις οκτώ ημέρες. Την ώρα που τα έγγραφα που περιέχονται στην πειθαρχική δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της ανέρχονται σε 7.747.

«..Η χορηγηθείσα οκταήμερη προθεσμία…είναι κατ’ αντικειμενική κρίση και αναμφιβόλως ελάχιστος, ανεπαρκής και μη εύλογος χρόνος για μελέτη χιλιάδων σελίδων εγγράφων και υποβολή έγγραφων εξηγήσεων..», ενώ όπως επισημαίνεται «είναι ανθρωπίνως αδύνατο να διαβαστούν 7.747 σελίδες και να υποβληθούν έγγραφες εξηγήσεις επ’ αυτών».

Επιπλέον, η Ελένη Τουλουπάκη κατέθεσε αίτηση για τη χορήγηση παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή έγγραφων εξηγήσεων μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αριστέα Θεοδόση απέρριψε εν μέρει το αίτημα και χορήγησε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Όπως σημειώνεται στην αίτηση εξαίρεσης η απόρριψη του αιτήματος σκοπεύει στην «άσκηση πίεσης» προς την Ελένη Τουλουπάκη και στόχο έχει να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο «με μια πειθαρχική δίωξη σε βάρος της».

«Βόμβες» από τους συνηγόρους της εισαγγελέως Τουλουπάκη

Σε κοινή τους δήλωση οι συνήγοροι της κας Τουλουπάκη, Γιάννης Κ. Μαντζουράνης Βασίλης Χειρδάρης και Βαγγέλης Γεωργακόπουλος εξηγούν αναλυτικά τις «αυθαιρεσίες και παρανομίες» κατά την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται.

Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζουν,  «η αίτηση εξαίρεσης της κυρίας Τουλουπάκη κατά της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Θεοδόση, είναι το έσχατο μέσο άμυνας κατά των αυθαιρεσιών και παρανομιών της διενεργούσης πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση», η οποία:

– Αρνείται να συμπεριλάβει στη δικογραφία αρχειοθετήσεις άλλων πειθαρχικών υποθέσεων με αθωωτικό περιεχόμενο για την κ. Τουλουπάκη, όπως λ.χ. του τέως Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γρηγόρη Πεπόνη. Σημειωτέον ότι την 2-8-2022 απορρίπτει σχετικό αίτημα της κ. Τουλουπάκη για να συμπεριλάβει στη πειθαρχική δικογραφία αποδεικτικά της αβασιμότητας των πειθαρχικών αιτιάσεων στοιχεία, μολονότι γνωρίζει την ύπαρξη αυτών σε άλλες συναφείς πειθαρχικές και ποινικές δικογραφίες.

– Χορηγεί προθεσμία 13 ημερών για μελέτη 7.747 σελίδων, που της χορηγήθηκαν την 25-8-2022, και σύνταξη γραπτών εξηγήσεων μέχρι την 2-9-2022, μάλιστα λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδίκασης ποινικής κατηγορίας σε βάρος της στο Ειδικό Δικαστήριο, δηλαδή την 19-9-2022, για την απόκρουση της οποίας πρέπει να έχει επαρκή χρόνο να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.

– Καλεί την κ. Τουλουπάκη σε γραπτές εξηγήσεις παραμονές της εκδίκασης συναφούς ποινικής υπόθεσης, ενώ έχει χρεωθεί τη σχετική πειθαρχική υπόθεση από την 10-3-2021 και στο μεσολαβήσαν χρονικό διάστημα παρεγράφησαν – προφανώς από παραδρομή – πειθαρχικά παραπτώματα άλλων προσώπων με παρόμοιες κατηγορίες για τον χειρισμό της γνωστής υπόθεσης Novartis. Η μόνη και απόλυτα προφανής εξήγηση αυτής της βιασύνης είναι η πρόθεση της καθ’ ης η Αίτηση Εξαίρεσης να καταστήσει την κ. Τουλουπάκη πειθαρχικά διωκόμενη πριν την 19-9-2022, που αρχίζει η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, για δημιουργία δυσμενών σε βάρος της εντυπώσεων.

Οι παραπάνω ενδεικτικά αναφερόμενες παράνομες πράξεις και παραλείψεις της κ. Θεοδόση δημιουργούν όχι βάσιμες υπόνοιες αλλά ακράδαντη πεποίθηση για τη μεροληψία της, την προκατάληψή της και την παντελή έλλειψη των – απαιτούμενων για μια δίκαιη κρίση – ιδιοτήτων στο πρόσωπο της καθ’ ής η αίτηση εξαίρεσης Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου».

Πηγή: documentonews.gr

«Εχθροί της ελευθεροτυπίας»: Η ευρωομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών ταυτίζει Μητσοτάκη με Όρμπαν και Καζίνσκι

«Εχθροί της ελευθεροτυπίας»: Η ευρωομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών ταυτίζει Μητσοτάκη με Όρμπαν και Καζίνσκι

«Λογοκρισία, περικοπές δημόσιας χρηματοδότησης, καταχρηστικές μηνύσεις, κατασκοπεία, εκστρατείες συκοφαντικής δυσφήμισης και απειλές κατά δημοσιογράφων», χρεώνει…

Απίστευτη αστυνομική βία στο Ιράν: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν άγρια διαδηλώτρια (Video)

Απίστευτη αστυνομική βία στο Ιράν: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν άγρια διαδηλώτρια (Video)

Στο βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα μια διαδηλώτρια φαίνεται να πλησιάζει άνδρες των ιρανικών αστυνομικών…

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τους «Βρυκόλακες» του Ίψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τους «Βρυκόλακες» του Ίψεν σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή

Η αυλαία της Κενρικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου ανοίγει τη φειτινή θεατρική περίοδο στις 26…

H συναυλία που προκάλεσε «πανικό» στα κοινωνικά δίκτυα – Ο 50 Cent έρχεται στο ΟΑΚΑ με τον… Κωνσταντίνο Αργυρό

H συναυλία που προκάλεσε «πανικό» στα κοινωνικά δίκτυα – Ο 50 Cent έρχεται στο ΟΑΚΑ με τον… Κωνσταντίνο Αργυρό

Πάλι καλά που δεν θα εμφανιστεί με τον Βασίλη Καρρά ή με τη Γωγώ Τσαμπά...