Αίτημα της Pfizer για επείγουσα χρήση σε παιδιά 5-11 ετών

Η αίτηση έρχεται σε μία στιγμή που καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά, με τον αριθμό τους να διαμορφώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας.

NewsRoom 07/10/2021 | 22:36

Αίτηση στην αμερικανική αρχή φαρμάκων και τροφίμων FDA κατέθεσαν οι Pfizer και BioNTech για επείγουσα χρήση του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η αίτηση έρχεται σε μία στιγμή που καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά, με τον αριθμό τους να διαμορφώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας.

Η FDA έχει ορίσει την ημερομηνία της 26ης Οκτωβρίου προκειμένου ανεξάρτητοι σύμβουλοι να συναντηθούν και να συζητήσουν την αίτηση της Pfizer, καθιστώντας λίγο αργότερα δυνατή την έναρξη της χορήγησης εμβολίων σε παιδιά.

 

Η γρήγορη έγκριση του εμβολίου θα μπορούσε να μετριάσει πιθανή αύξηση των κρουσμάτων φέτος το φθινόπωρο, με τα σχολεία να είναι ήδη ανοικτά σε όλη τη χώρα.

Το εμβόλιο, για το οποίο έχει ήδη δοθεί εξουσιοδότηση για ηλικίες 12-15 ετών και έχει εγκριθεί πλήρως για ηλικίες 16 ετών και άνω, έχει δείξει πως προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση στην ηλικιακή ομάδα σε κλινική δοκιμή με 2.268 συμμετέχοντες, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρίες στις 20 Σεπτεμβρίου.


Σημειώνεται ότι η εξουσιοδότηση για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών δόθηκε περίπου ένα μήνα αφού οι εταιρίες υπέβαλαν τη σχετική αίτηση.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε στο CNN ότι το νέο εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών μπορεί να είναι έτοιμο ακόμα και στις αρχές Νοεμβρίου, εφόσον εγκριθεί από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές υγείας.