Αίτημα Ράμμου: Συνεχίζει το «κρυφτό» ο Τασούλας για να συσκοτίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του Κοινοβουλίου, ούτε ο πρόεδρος της Βουλής, ούτε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προτίθενται να ικανοποιήσουν το αίτημα του κ. Ράμμου, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αγωνιώδη προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης του πολύκροτου σκανδάλου των υποκλοπών.

ΕΚ ραμμος

Μπορεί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ να έχει αποστείλει δύο επιστολές στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιο Μπούρα, προκειμένου να ενημερώσει με τον πλέον θεσμικό τρόπο την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα ευρήματα των ελέγχων της ανεξάρτητης Αρχής σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας, όμως, κανένας τους -και κυρίως ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός άρχοντας- δεν έχει την πρόθεση να ικανοποιήσει το αίτημα του Χρήστου Ράμμου για να έρθουν «όλα στο φως», όπως έλεγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την προηγούμενη Πέμπτη, ο κ., Μπούρας γνωστοποίησε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών ότι ο κ. Ράμμος του απέστειλε επιστολή στις 17/1, αλλά εκείνος δεν την είδε γιατί γιόρταζε στις 18/1. Εν συνεχεία, επιστράτευσε κωμικοτραγικές προφάσεις για να απορρίψει το αίτημα του κ. Ράμμου, με τους βουλευτές της ΝΔ να εξαπολύουν αήθη επίθεση κατά του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής, λειτουργώντας ως τρολ, δήλωσε κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών: «Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι. Η επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία». Επιπλέον, μετά τη δεύτερη επιστολή του κ. Ράμμου, ο Κ. Τασούλας παραμένει άφωνος, λες και πρόκειται για ζήτημα ρουτίνας.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του Κοινοβουλίου, ούτε ο πρόεδρος της Βουλής, ούτε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προτίθενται να ικανοποιήσουν το αίτημα του κ. Ράμμου, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αγωνιώδη προσπάθεια συγκάλυψης και συσκότισης του πολύκροτου σκανδάλου των υποκλοπών. Και οι δύο κρύβονται πίσω από το δικαίωμα σύγκλησης της Επιτροπής με πρωτοβουλία της μειοψηφίας (2/5), γνωρίζοντας πως η επόμενη συνεδρίαση -που μπορεί να οριστεί με αυτόν τον τρόπο- δύναται να διεξαχθεί ακόμα και τέλη Φεβρουαρίου.

Όπως σημείωνε το Documento ήδη από την Κυριακή, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έχει την ευχέρεια να ενημερώσει με διάφορους τρόπους τον πρόεδρο της Βουλής, τους πολιτικούς αρχηγούς και τον υπουργό Δικαιοσύνης, κάτι που προβλέπεται από το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ. Κατά το άρθρο 8 παρ. 6 του νόμου 5002/2022, ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης».

Ως εκ τούτου, ο κ. Ράμμος μπορεί να ενημερώσει ανά πάσα στιγμή, προφορικά ή γραπτά, τα προαναφερθέντα θεσμικά πρόσωπα, κάτι που έχει επισημάνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης. Επίσης, μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο. Δηλαδή, οι πολιτικοί αρχηγοί να ζητήσουν από τον κ. Ράμμο να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ερευνών της Αρχής. Πόσο μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα, δρομολογώντας τους ελέγχους της ΑΔΑΕ που -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα- επαλήθευσαν τις παρακολουθήσεις υψηλά ιστάμενων θεσμικών προσώπων.

Διόλου τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε tweet που ανήρτησε το απόγευμα της Παρασκευής σημείωσε τα εξής: «Στη νέα επιστολή του ο κ. Ράμμος ξεκαθαρίζει: i) Υποχρεούται να ενημερώσει Βουλή – αρχηγούς, ακόμη και με τον νόμο της ΝΔ. ii) Οι εκθέσεις των ελέγχων έχουν ήδη εγκριθεί από ολομέλεια ΑΔΑΕ. Άρα ανούσια η προσπάθεια της ΝΔ. Είτε τον καλέσουν είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί».

Όπως και να ΄χει, η διαπίστωση των παρακολουθήσεων του παράκεντρου με έδρα την Ηρώδου Αττικού θα έρθει στο φως με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Το θέμα είναι πόσο διατεθειμένος είναι ο εθνικός ωτακουστής να τραβά τη μοναχική ανηφόρα του αυτοεξευτελισμού, αφού ο κόσμος το ΄χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι.

Πηγή: documentonews.gr

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…