Αίτημα Βαξεβάνη για συμπληρωματική απολογία μετά τα ψεύδη Μανιαδάκη στην ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε μέσω των συνηγόρων του, Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρου, αίτημα προς την ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου, για συμπληρωματική απολογία, καθώς ο δημοσιογράφος έχει έναν «άσσο στο μανίκι του»

NewsRoom 18/05/2022 | 14:55

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην στημένη δίωξη του εκδότη του Documento και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για το σκάνδαλο Novartis, μετά και την γεμάτη ψεύδη, κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη, στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου του Νίκου Μανιαδάκη.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε μέσω των συνηγόρων του, Γιάννη Μαντζουράνη και Βασίλη Καπερνάρου, αίτημα προς την ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου, για συμπληρωματική απολογία, καθώς ο δημοσιογράφος έχει έναν «άσσο στο μανίκι του». Πρόκειται για τις πραγματογνωμοσύνες που έχουν διενεργηθεί σχετικά με τα ηχητικά ντοκουμέντα με το Νίκο Μανιαδάκη, οι οποίες αποδεικνύουν τη γνησιότητα των ηχητικών. Σε αυτά ο Νίκος Μανιαδάκης, όχι μόνο παραδεχόταν ότι η υπόθεση Novartis ήταν σκάνδαλο με εμπλοκή πολιτικών προσώπων, αλλά παράλληλα είχε κάνει λόγο για εκβιασμό που φερόταν να είχε υποστεί από τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα ενώ ο ίδιος ήταν προστατευόμενος μάρτυρας.

Ο Βαξεβάνης είχε καταθέσει στην ανακρίτρια απομαγνητοφωνημένο υλικό από συναντήσεις με το Νίκο Μανιαδάκη αλλά και γραπτά μηνύματα από τις μεταξύ τους επικοινωνίες, στα οποία ο Μανιαδάκης, τον οποίο ο Βαξεβάνης κατονόμασε ως «πηγή» του για το σκάνδαλο Novartis, αποκάλυπτε εκβιασμό από το Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως ισχυρίστηκε ο Μανιαδάκης, o Στουρνάρας τον φώναξε στο γραφείο του στην τράπεζα και, αφού του έδωσε να καταλάβει πως γνωρίζει ότι έχει καταθέσει εναντίον του και εναντίον των άλλων πολιτικών προσώπων ως προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε πως «όταν θα έρθει η Ν∆ στην εξουσία, θα γαµήσουν τους μάρτυρες και τη Δικαιοσύνη».

Τα εύλογα ερωτήματα που δεν έκανε η ανακρίτρια

Η ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου –αναγκάστηκε να καλέσει τον Ν. Μανιαδάκη για κατάθεση μετά τις συνομιλίες που προσκόμισε ο Κ. Βαξεβάνης, όπου ο Μανιαδάκης κατήγγειλε εκβιασμό και πιέσεις. Τη συνομιλία αυτή άλλωστε επιβεβαίωσε ο Ν. Μανιαδάκης στην κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, αλλά τη «στρογγύλεψε» λέγοντας στην Κ. Αλεβιζοπούλου ότι ο Γ. Στουρνάρας του μετέφερε ότι «χαίρομαι που δεν είσαι ψευδομάρτυρας. Η ανακρίτρια ωστόσο Αλεβιζοπούλου δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου δεν τον ρώτησε τίποτα για τους καταγγελλόμενους από τον ίδιο εκβιασμούς, προκειμένου να τα επιβεβαιώσει ή να τα διαψεύσει.

Επίσης εντύπωση προκαλεί η στάση της ανακρίτριας και σε όσα παραδέχτηκε ο Μανιαδάκης στην κατάθεσή του, σχετικά με το διπλό του ρόλο στο σκάνδαλο Novartis. Ότι δηλαδή ο ίδιος ήταν ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες στις ΗΠΑ, οι οποίοι κατέθεσαν ατράνταχτα στοιχεία βάσει των οποίων η Novartis αναγκάστηκε να καταβάλει στις αμερικανικές αρχές 350 εκατ. δολάρια μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού. Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα o Μανιαδάκης υποστηρίζει ότι πρόκειται για «σκευωρία». Ωστόσο και πάλι η ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου δεν έκρινε σκόπιμο να τον ρωτήσει ξανά, προσπερνώντας και αυτό το σημείο.

Πηγή: Documentonews.gr