Αίτημα αναβολής έκτισης της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα ώστε να σωθεί η ζωή του

Παράλληλα γίνεται προσφυγή και στο Τριμελές Δικαστήριο Λαμίας για να ακυρωθεί η μεταγωγή του στο Δομοκό και να διαταχθεί να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Τα αιτήματα, εκτός της Ιωάννας Κούρτοβικ, υπογράφει και το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός. 

Κουφοντινας

Αίτημα αναβολής έκτισης της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα ώστε να σωθεί η ζωή του και να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη η υγεία του, ζητά με προσφυγή στον εισαγγελέα Λαμίας και στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ. 

Παράλληλα προσφεύγει και στο Τριμελές Δικαστήριο Λαμίας για να ακυρωθεί η μεταγωγή του στο Δομοκό και να διαταχθεί να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Τα αιτήματα, εκτός της Ιωάννας Κούρτοβικ, υπογράφει και το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στον ΑΝΤ1, η συνήγορος του απεργού πείνας κάλεσε την Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σ. Νικολάου, να ανακαλέσει την απόφαση της και να εφαρμόσει το νόμο «αν προλαβαίνει», ενώ υπογράμμισε πως  η Πολιτεία κινείται «με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα».

Ανέφερε σχετικά «Το πρόβλημα όταν παραβιάζεται ο νόμος, έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα, έχει παραβιαστεί η δεοντολογία του δημόσιου λόγου, έχει εξαπολυθεί τέτοια πολεμική ενάντια και στον άνθρωπο, και σε εμένα τη συνήγορο του τον τελευταίο καιρό, και εναντίον οποιουδήποτε εκφράζει κάτι υπέρ του, όταν βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση, θα έπρεπε να μιλάμε για το εάν αυτές οι πρακτικές που εφάρμοσε ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός απέναντι σε έναν άνθρωπο που πεθαίνει είναι δίκαιες, νόμιμες, αν αντιστοιχούν στο κράτος δικαίου, και όχι το τι μπορούσε να κάνει ο συνήγορος για να ενεργοποιήσει κάποια διαδικασία και να αντικρούσει όλο αυτό το πράγμα που γίνεται». 

Ερωτηθείσα για άλλη μια φορά, «γιατί ο κρατούμενος δεν ακολούθησε εξ αρχής τη νομική οδό για την ικανοποίηση του αιτήματός του», διευκρίνισε ξανά πως όταν έγινε η μεταγωγή του στο Δομοκό και ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν τους δόθηκε το σχετικό έγγραφο, συνεπώς δεν υπήρχε τρόπος να ακολουθηθεί κάποια άλλη οδός γιατί δεν είχαν κανένα επίσημο έγγραφο στα χέρια τους που να ανέγραφε το σκεπτικό της απόφασης της μεταγωγής του στο Δομοκό.  «Δε μας δόθηκαν επί δύο μήνες οι αποφάσεις και όταν μας δόθηκαν, δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων», ανέφερε σχετικά, εξηγώντας πως «δεν έχουμε ένα συνταγματικό δικαστήριο που να εξετάζει τις παραβιάσεις του νόμου από πλευράς της Πολιτείας».

Υπενθυμίζεται ότι ο απεργός πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 55η ημέρα απεργίας πείνας και στην 9η ημέρα απεργίας δίψας, ενώ πλέον κινδυνεύει να πέσει σε κώμα. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…