Αίσθηση προκαλεί δήλωση του Τζαβάρα – πώς γνώριζε ότι ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ θα ψήφιζε για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τις άδει

Ο σάλος που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με αφορμή προσωπική ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου του ΣτΕ Αθανάσιου Ράντου, ο οποίος εμφανίζεται να εκβιάζεται από πολιτικούς ή επιχειρηματικούς κύκλους, προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα.

5804ecc61dc5244e208b45f9

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό των Παραπολιτικών ο κ. Τζαβάρας δήλωσε κατάπληκτος από τα γεγονότα, λέγοντας συγκεκριμένα: «Μένω κατάπληκτος γιατί ο κύριος Ράντας δεν είναι ένας τυχαίος δικαστής. Πρόκειται για τον πιο καταρτισμένο δικαστή του ΣτΕ και τον άνθρωπο που διαθέτει το μεγαλύτερο κύρος. Η εναντίον του λάσπη εκτοξεύεται αφού ήδη έχει πει την άποψη του για το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας του νομού Παππά».

«Με γεμίζει με μαύρες σκέψεις για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται ή αντιμετωπίζει κορυφαία ζητήματα που άπτονται της λειτουργιάς του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η δικαιοσύνη είναι ο πλέον αποτελεσματικός θεσμικός φραγμός για κάθε αυθαιρεσία της εκτελεστικής εξουσίας. Πλήττεται το φρόνημα ενός δικαστή που συμμετέχει στην ολομέλεια που περιμένουμε να υποληφθεί και να αποφασίσει για ένα μείζον ζήτημα. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είναι ο επικεφαλής των δικαστικών της χώρας. Οι ερωτήσεις προς τον υπουργό δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται στα θέματα της αρμοδιότητας του. Δεν είναι υπεύθυνος για το πώς λειτουργούν τα δικαστήρια. Προδίδει τις διαθέσεις που έχουν κάποιοι να χειραγωγήσουν τη δικαιοσύνη. Αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία», συμπλήρωσε.

Είναι πάντως απορίας άξιο πως ο Κώστας Τζαβάρας γνωρίζει τη θέση του Αθανάσιου Ράντου αναφορικά με τον διαγωνισμό, αφού μέχρι στιγμής στο ΣτΕ δεν έχει συζητηθεί η ουσία των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών, παρά μόνο το κατά πόσον αυτές είναι νόμιμες. Με απλά λόγια οι δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου, δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί και ψηφίσει για το θέμα. Είναι άλλωστε πιθανό, αν οι δικαστές αποδεχθούν την εισήγηση απόρριψης των προσφυγών, η υπόθεση να μην συζητηθεί ποτέ επί της ουσίας. Πώς επομένως ο βουλευτής της ΝΔ γνωρίζει τη θέση του κ. Ράντου πριν ακόμη διεξαχθεί στο ΣτΕ η ψηφοφορία; 

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων