Αισιόδοξη για λύση στο θέμα του χρέους δηλώνει η Μέρκελ

«Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε forum στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg

5b1a9ca21dc52457458b4593

«Στη μεταρρύθμιση υπάρχει μόνον ο δρόμος του συμβιβασμού. Η Γαλλία και η Γερμανία θα προχωρήσουν σε συμβιβασμό μεταξύ τους για το ζήτημα της μεταρρύθμισης του ευρώ. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Όσο για την Ιταλία, είναι καλύτερα να συζητάμε μεταξύ μας πριν μιλήσουμε ο ένας για τον άλλον», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche»,= και ο Βόλφγκαν Σόιμπλε τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας βελτιωμένη την οικονομική κατάσταση της χώρας μας και μαζί της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Μεταξύ άλλων ο Σόιμπλε εκτίμησε ότι η Ευρώπη είναι ισχυρή, ότι διαχειρίστηκε την κρίση του ευρώ καλύτερα από ό,τι πίστευαν πολλοί ότι θα μπορούσε, αλλά και ότι θα βρίσκεται πάντα σε κρίση, γεμάτη ωστόσο δυνατότητες να τις διαχειριστεί.

Πέρα από τις εκτιμήσεις της Άνγκελα Μέρκελ και του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, πρόοδος σημειώθηκε και στη χθεσινοβραδινή συνάντηση στο EuroWorking Group, στο Παρίσι, με τους επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να έχουν κάνει το πρώτο βήμα για την προετοιμασία της απόφασης της 21ης Ιουνίου σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, όπως σημείωσαν ευρωπαϊκές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ανέφεραν, η τελική απόφαση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα ληφθεί στο Eurogroup του Ιουνίου και γι’ αυτόν τον λόγο οι 19 εκπρόσωποι των υπουργών επεξεργάστηκαν χθες το προσχέδιο της ανάλυσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, λαμβάνοντας υπόψη τις εκδοχές προτάσεων που υπάρχουν, αλλά και τους περιορισμούς που έχει θέσει το Eurogroup στις αποφάσεις του το 2016 και το 2017. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σημείωναν οι ίδιες πηγές, ο στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία σε μία «αξιόπιστη και λειτουργική λύση» για την Ελλάδα, κάτι που θεωρείται απολύτως εφικτό να επιτευχθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Αναφορικά με τη μεταμνημονιακή περίοδο, το EuroWorking Group αποδέχτηκε την πρόταση των θεσμών για μία «ενισχυμένη συνεργασία», ένα εργαλείο που, όπως τόνισε ευρωπαϊκή πηγή, περιλαμβάνεται στους κανόνες για την οικονομική διακυβέρνηση. Σχετικά με την τέταρτη αξιολόγηση, οι θεσμοί εξέφρασαν χθες στο Παρίσι την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα εγκαίρως, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καθαρή έξοδος, επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

Εξάλλου, σε σχέση με το εναπομείναν προς εκταμίευση 1 δισ. ευρώ από την τρίτη αξιολόγηση, εκπρόσωπος του ESM ανέφερε ότι η συνεδρίαση του ΔΣ του ESM, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, θα πραγματοποιηθεί τελικά την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω υποδόση είχε συνδεθεί με δύο προϋποθέσεις: Την καλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίασε άλλωστε ότι «η εκταμίευση της υποδόσης θα γίνει κανονικά στις 15 Ιουνίου» τονίζοντας ότι «όσοι βιάζονται να ανακαλύψουν εμπλοκές, για μία ακόμη φορά θα σκοντάψουν».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ESM, σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, η πρόοδος κρίθηκε «ικανοποιητική», ενώ πρόοδος σημειώθηκε και αναφορικά με την περαιτέρω μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Ωστόσο, προτού εγκριθεί η εκταμίευση, είναι αναγκαία η επιβεβαίωση από την ελληνική πλευρά ότι πληρωμές των οφειλών έχουν πραγματοποιηθεί κανονικά. Ως εκ τούτου, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, μόλις είναι διαθέσιμα τα εν λόγω στοιχεία και πριν από τη λήξη της διαθεσιμότητας του 1 δισ. ευρώ στις 15 Ιουνίου.

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…