Αισιόδοξος για συνεργασία με το SPD ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών

Καλές προϋποθέσεις για μια συνεργασία σε πνεύμα εμπιστοσύνης μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) βλέπει ο αντιπρόεδρος του CDU και πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ.

NewsRoom 15/12/2017 | 10:54

«Μεταξύ πολλών στελεχών της Ένωσης και του SPD υπάρχει μια βάση εμπιστοσύνης διότι έχουν ήδη συγκυβερνήσει αρκετά χρόνια - και μάλλον επιτυχημένα. Όλες οι μεγάλες κρίσεις, η κρίση του ευρώ, η παγκόσμια οικονομική κρίση, το προσφυγικό, αντιμετωπίστηκαν από κοινού», δηλώνει ο κ. Λάσετ στο περιοδικό Focus και απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέων εκλογών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το Σύνταγμα δεν θέλει την προσφυγή σε νέες εκλογές λόγω ενός περίπλοκου εκλογικού αποτελέσματος», τονίζει και επισημαίνει ότι ο άνθρωπος που θα καθορίσει τις εξελίξεις θα είναι ο ομοσπονδιακός πρόεδρος, όχι ο αρχηγός οποιουδήποτε κόμματος.

Ο κ. Λάσετ απορρίπτει εξάλλου και την προοπτική μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, χαρακτηρίζοντας παιδαριώδη τον ισχυρισμό ότι κάτι τέτοιο θα ενίσχυε το Κοινοβούλιο.