Αισιοδοξία για θετική έκβαση απ’ τους Ευρωπαίους λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση

Αισιόδοξοι μοιάζουν ξαφνικά οι κ.κ. Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ, αναφορικά με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Σόιμπλε: “Τα πράγματα φαίνεται πως πάνε καλά”

Αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο γερμανός πολιτικός προσερχόμενος Eurogroup

«Θέλουμε όλοι να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά η Ελλάδα έχει αποδειχθεί ότι χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο από ό,τι υπολογίζουμε» ανέφερε, ενδεικτικά.

Παράλληλα, χαιρέτησε τις επιδόσεις της οικονομίας και υπογράμμισε ότι «τα πράγματα, ακόμη και στην Ελλάδα, φαίνεται πως πάνε καλά, παρότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα».

Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, όπως εξήγησε, δεν είναι η αποπληρωμή των χρεών, αλλά η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών.

«Χρειαζόμαστε μικρότερη ανεργία και μεγαλύτερη ανάπτυξη» έσπευσε να προσθέσει.

Ντάισελμπλουμ: Έχουν γίνει συζητήσεις για να γυρίσουν τα κλιμάκια στην Αθήνα

Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σταθερότητα στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί γρήγορα το πρόγραμμα δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, επισήμανε ότι έχουν γίνει συζητήσεις «για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να γυρίσουν στην Αθήνα τα κλιμάκια».

Αναλυτική η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ:

“Είχαμε έντονες συζητήσεις με τους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση και να γυρίσουν στην Αθήνα τα κλιμάκια. Θα το συζητήσουμε στο Eurogroup, έχουμε καλύψει πολύ δρόμο. Από το Ταμείο κατ’ αρχήν είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν, αλλά η απαίτησή τους είναι να υπάρχει σοβαρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με βιωσιμότητα του χρέους, αυτά τα κριτήρια πρέπει να καλυφθούν για να μετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Τα θέματα ρευστότητας όπως γνωρίζετε δεν είναι σημαντικά αυτή τη στιγμή, δεν θα εξεταστούν έως το καλοκαίρι. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η σταθερόρητα στην Ελλάδα, να εξελιχθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα, να αξιολογηθεί γρήγορα το πρόγραμμα. Πάντα υπάρχουν εκλογές στην Ευρώπη, το ζητούμενο είναι να κάνουμε τη δουλειά μας γρήγορα. Στην Ολλανδία κάναμε πολύ σύνθετες μεταρρυθμίσεις ταυτόχρονα, στο φορολογικό στο συνταξιοδοτικό. Είναι δύσκολο, υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμη.”

Μοσκοβισί: Αισιοδοξία για θετική σύσκεψη

Αισιόδοξος για μία θετική σύσκεψη εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Υπάρχουν όλες οι παράμετροι, ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα» έσπευσε να προσθέσει, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του για μία αίσια έκβαση.

Οι διαβουλεύσεις, πρόσθεσε, αναμένονται εποικοδομητικές, και ελπίζω «τα κλιμάκια να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό, εξέλιξη η οποία θα προλειάνει τον δρόμο για την επιτυχία του προγράμματος».

Στο ίδιο πλαίσιο, διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο και οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί».

«Οι Έλληνες πρέπει να δουν τα φως στο τούνελ της λιτότητα» επεσήμανε παράλληλα, και κατέστησε σαφές ότι «δεν τίθεται ζήτημα Grexit». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι παράλογο να μιλάμε για Grexit».

Όσον αφορά τη συμμετοχή του διαβεβαίωσε πως το Ταμείο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το πλοίο, τονίζοντας ότι η επιστροφή των θεσμών θα περιλαμβάνει και το ΔΝΤ. «Όλοι οι θεσμοί πρέπει να είναι εκεί ώστε το πρόγραμμα να είναι στέρεο» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας το Ταμείο πολύ σημαντικό εταίρο, που μας δίνει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να βρούμε τις παραμέτρους που θα μας οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής…

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Ποινική δίωξη άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στα στελέχη του ΟΣΕ για το…