Newsroom

Newsroom

Αίσιο τέλος για τους δύο Ουκρανούς προσκυνητές στο Άγιον Όρος που αγνοούνταν

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο Ουκρανών προσκυνητών που αγνοούνταν. 

2534452

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο Ουκρανών προσκυνητών που αγνοούνταν. Βρέθηκαν σώοι από κλιμάκιο που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό τους, στην περιοχή Βίγλας Μεγίστης Λαύρας, κοντά στη σκήτη του Αγίου Προδρόμου. 

Το πρωί της Παρασκευής οι δύο Ουκρανοί ξέκοψαν από το γκρουπ των συμπατριωτών τους για να επισκεφτούν κελιά των ασκητών που ζουν απομονωμένοι στο Όρος.

Τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ άρχισαν να τους αναζητούν όμως έως αργά το απόγευμα της Παρασκευής οι έρευνες τους ήταν άκαρπες.

Επικοινώνησαν, με την Πυροσβεστική, ενημερώνοντας για τους δύο αγνοούμενους. Από εκείνη την ώρα, ξεκίνησαν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων της Πυροσβεστικής, κλιμακίου της ΕΜΑΚ, Εθελοντικών Ομάδων Διάσωσης αλλά και εντός ελικοπτέρου.

Οι δύο προσκυνητές εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Αγίου Όρους και του αστυνομικού σταθμού Μεγίστης Λαύρας κοντά σε σκήτη της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας και είναι καλά στην υγεία τους. Έχουν μεταφερθεί στο ρουμανικό μοναστήρι προκειμένου να τους παρασχεθούν πρώτες βοήθειες, καθώς είναι καταπονημένοι από την πολύωρη περιπέτειά τους.

Σημειώνεται ότι οι δύο Ουκρανοί μαζί με άλλους έξι συμπατριώτες τους είχαν ξεκινήσει από το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και κατευθύνονταν προς το καταφύγιο της Παναγίας, εξαιτίας όμως της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή, αποκόπηκαν από την ομάδα τους και έστριψαν σε λάθος μονοπάτι με αποτέλεσμα να χαθούν.

Οι υπόλοιποι όταν διαπίστωσαν την απουσία τους ειδοποίησαν τις αρχές στις 8.30 χθες βράδυ και άμεσα ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό τους στην οποία συμμετείχαν 14 αστυνομικοί 8 πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ, καθώς και μοναχοί που γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Για την ανεύρεσή τους ενημερώθηκαν οι οικείοι τους καθώς και οι ουκρανικές προξενικές αρχές.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…