Newsroom

Newsroom

On air καυγάς της Μ. Παγώνη με ομοιοπαθητικό

"Δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γίνει καλά ο κόσμος"

5316258 0

Έναν έντονο διάλογο είχε on air η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, με έναν ομοιοπαθητικό καθηγητή ο οποίος υποστηρίζει πως υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της πανδημίας με “φυσικά μέσα”.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Βασίλης Μαυρομμάτης, Ομοιοπαθητικός – Φυσικοπαθητικός Καθηγητής της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής στο κολέγιο Paris Graduate School, αναφέρθηκε στη φυσικοπαθητική, την ομοιοπαθητική και την αρχαία ελληνική ιατρική, τονίζοντας πως “υπάρχει τεράστια κοινότητα εναλλακτικών, που κουράρουμε ασθενείς με τις μεθόδους μας, με ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες. Χρησιμοποιούμε φυσικά μέσα. Κουράρουμε και ασθενείς COVID”. Συνεχίζοντας, εξήγησε πως υπάρχει εξατομίκευση για κάθε ασθενή και “‘για έναν ασθενή με κορονοϊό, δε θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα, διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση. Χρησιμοποιούμε βότανα, συγκεκριμένη τροφή, βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση”.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της κ. Παγώνη. “Η ιατρική είναι μία, με μελέτες, δημοσιεύσεις, αποτελέσματα. Οι άνθρωποι με κορονοϊό έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, βεβαίως να το λέμε. Εμείς μιλάμε με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας, παγκοσμίως. Οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί μας ακούει πολύς κόσμος”, σημείωσε.

Απαντώντας, ο κ. Μαυρομμάτης επανέλαβε ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξατομικευμένη, προσθέτοντας: “Χρησιμοποιούμε βιταμίνες, ψευδάργυρο, σελήνιο, κάποια βότανα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου. Ακόμα τα ομοιοπαθητικά που μπορούμε να δώσουμε”.

“Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γίνει καλά ο κόσμος. Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;”, ήταν η απάντηση της Ματίνας Παγώνη, με τον κ. Μαυρομμάτη να επανέρχεται υποστηρίζοντας πως πρόκειται για τρεις μεθόδους που είναι αναγνωρισμένες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ότι υπάρχουν ολόκληρες κλινικές στο εξωτερικό που τις χρησιμοποιούν. “Δεν έχει ακουστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ισχύει ή ότι δεν υπάρχει”, ανέφερε.

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…