Αϊόβα: Τρέχει μόνος του ο Τραμπ, καθυστερούν οι Δημοκρατικοί

Νικητής με τεράστια διαφορά στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικανών ο Αμερικανός πρόεδρος

NewsRoom 04/02/2020 | 08:09

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προβλέπεται πως θα είναι — με τεράστια διαφορά — ο νικητής της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων στην Άιοβα για την ανάδειξη του υποψήφιου της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, μετέδωσαν το CNN και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ, αφού συνάντησε πρακτικά μηδενική αντίσταση.

Οι δύο μάλλον άγνωστοι αντίπαλοι του Τραμπ στην εσωκομματική διαδικασία στην πολιτεία μετά βίας εξασφάλισαν ο καθένας το 1% των ψήφων, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The New York Times, που σημειώνει ότι έχουν ήδη γίνει γνωστά τα αποτελέσματα από τα περισσότερα εκλογικά κέντρα.

Αρκετές πολιτειακές οργανώσεις των Ρεπουμπλικάνων έχουν ήδη ακυρώσει τις αντίστοιχες διαδικασίες που θα οργανώνονταν φέτος, εξαιτίας της μεγάλης υποστήριξης που απολαύει ο πρόεδρος μεταξύ των μελών τους, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εν τω μεταξύ, το Δημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης εσωκομματικής ψηφοφορίας στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ανάδειξη του ή της υποψηφίου του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, καθώς διεξάγονται «ποιοτικοί έλεγχοι», ενώ τόνισε πως η συμμετοχή οδεύει να φθάσει αν όχι να ξεπεράσει το επίπεδο του 2016.

Είναι «κεφαλαιώδους σημασίας» το αποτέλεσμα να είναι ακριβές και η διαδικασία να χαρακτηρίζεται από «ακεραιότητα», τόνισε το κόμμα σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε σε μέσα ενημέρωσης.