Newsroom

Newsroom

Άιντε: Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο στο τραπέζι

Ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε, δήλωσε ότι «το έγγραφο μου δεν έχει καμία υπόσταση και δεν είναι στο τραπέζι. Δεν έχει αποσυρθεί διότι ποτέ δεν υπήρχε».

5953f86e1dc524a2578b45dd

Η δήλωση έρχεται μετά την αντίδραση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για τις αναφορές του περί μη απόσυρσης του εγγράφου που είχε συντάξει ως οδηγό της Διάσκεψης για το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας.

Το ζήτημα προέκυψε μετά από τοποθέτηση του κ. Άιντε, ο οποίος είχε δηλώσει το μεσημέρι στο περιθώριο της διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας ότι το προσχέδιο εγγράφου για τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων δεν έχει αποσυρθεί, αλλά δεν αποτελεί κοινό έγγραφο μεταξύ των δύο μερών και δεν το χρησιμοποιούν ως πλατφόρμα.

Αποτέλεσμα της δήλωσης αυτής ήταν το άμεσο διάβημα της κυπριακής πλευράς στον ΟΗΕ που οδήγησε στην απολογία του κ. Άιντε.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…