Newsroom

Pandora Newsroom

"Το αίνιγμα της ύπαρξης" από την ομάδα χορού A priori

Σε συνέχεια των παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα Γιάννενα, η ομάδα χορού A priori, με βασικό πυρήνα την Έλενα Ανδρεάδη και την Ελεονώρα Ηλία, ταξιδεύει στην Αθήνα το Νοέμβριο και παρουσιάζει σε επανάληψη για δύο μόνο φορές στο Βυρσοδεψείο, την πρώτη της παραγωγή με τίτλο "Το αίνιγμα της ύπαρξης". 

a priori

Σε συνέχεια των παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα Γιάννενα, η ομάδα χορού A priori, με βασικό πυρήνα την Έλενα Ανδρεάδη και την Ελεονώρα Ηλία, ταξιδεύει στην Αθήνα το Νοέμβριο και παρουσιάζει σε επανάληψη για δύο μόνο φορές στο Βυρσοδεψείο, την πρώτη της παραγωγή με τίτλο “Το αίνιγμα της ύπαρξης”. 

Δύο χορογράφοι, η Έλενα Ανδρεάδη και η Ελεονώρα Ηλία, προερχόμενες από δύο διαφορετικές γενιές, αλλά δραστηριοποιούμενες και οι δύο στο πεδίο του σύγχρονου χορού, επιχειρούν από κοινού μια χορογραφική συνάντηση μέσα από ένα δίπτυχο έργο, διερευνώντας το αίνιγμα της ύπαρξης.

Η Έλενα Ανδρεάδη, εμπνεόμενη από το παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» και η Ελεονώρα Ηλία από το κλασσικό θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ, «Ο γλάρος», συνυφαίνουν επί σκηνής το υλικό τους, τις αναφορές τους, τη χορογραφική τους γλώσσα φτιάχνοντας μια παράσταση για το ταξίδι του ανθρώπου μέσα στη ζωή, για την εναλλαγή από το φως στο σκοτάδι, για την ευτυχία που διαδέχεται τη δυστυχία.

Ένας ανοιχτός και δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στους δύο συγγραφείς και το έργο τους, στις δύο χορογράφους και τις γενιές τους, ανάμεσα σε προαιώνια ανθρώπινα ερωτήματα και διλήμματα, ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί για δύο μόνο φορές στο Βυρσοδψείο (Ορφέως 174, Βοτανικός) το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 21.00. Η σύλληψη και η χορογραφία ανήκουν στην Έλενα Ανδρεάδη και την Ελεονώρα Ηλία, ενώ στη σκηνή μαζί τους θα βρεθούν η Μαρία Βλάχου, η Άννα Παπανικολάου, ο ηθοποιός Βασίλης Γουργούλης και η σοπράνο Αναστασία Ζώη. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Γιάννενα σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, ενώ πρόκειται να επαναληφθεί στην Πάτρα σε συνεργασία με το χώρο πολιτισμού Επίκεντρο.

Για την ομάδα χορού A priori:

Με τη διακριτική αμφισημία που σηματοδοτεί αφ’ ενός το αυταπόδεικτο και αφ’ ετέρου το ξεκίνημα, το σημείο εκκίνησης, η ομάδα A priori, σχηματίστηκε μόλις το 2014 έχοντας ως έδρα της την πόλη των Ιωαννίνων. Η ομάδα εκκινεί το ταξίδι της με βασικό πυρήνα της την Έλενα Ανδρεάδη και την Ελεονώρα Ηλία, και με σημείο εστίασης το σύγχρονο χορό και το διάλογό του με τις παραστατικές τέχνες ευρύτερα. Μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει την παράσταση χορού Το αίνιγμα της ύπαρξης και την περφόρμανς «Μια νύχτα στον κόσμο», η οποία είναι βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Jim Jarmusch.

Για την Ελεονώρα Ηλία:

Η Ελεονώρα Ηλία γεννήθηκε το 1983 στα Ιωάννινα. Aπόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού “Δ. Γρηγοριαδου” και της Νομικής Σχολής. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή για το Φεστιβάλ Αθηνών (Carmen, 2007), με τη Deutsche Tanzcompanie Neustrelitz στο Μεκλενβούργο της Γερμανίας (Jahreszeitung, 2009), με την ομάδα Les Gentils Pois(s)ons στην Αμβέρσα του Βελγίου (Μenlightened, 2011-12), με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Ημερολόγιο ενός τρελού, 2015) καθώς και με ανεξάρτητους χορογράφους (Μaya M. Carrol, Marrion Buchmann, Anne Dolores Marcelis) σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σύγχρονου και κλασικού χορού στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες και σεμινάρια με τους: Αγγελική Στελλάτου, Jeremy Nelson, Retina Dance co., RootlessRoot κ.α. Ως δασκάλα χορού συνεργάζεται με τη σχολή χορού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών τα τελευταία 3 χρόνια.

Συντελεστές:

Σύλληψη – Χορογραφία: Έλενα Ανδρεάδη, Ελονώρα Ηλία

Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Κωνσταντής, Γιώργος Γεωργόπουλος

Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέττης

Ερμηνεύουν: Ελεονώρα Ηλία,  Μαρία Βλάχου, Άννα Παπανικολάου, ο ηθοποιός Βασίλης Γουργούλης και η σοπράνο Αναστασία Ζώη

Teaser Videos: Μαρία Κατσούρα

Trailer: Μενέλαος Συκοβέλης

Δημιουργικό – Αφίσα: Βίκυ Γρηγορίου

Φωτογραφίες promo: Bασιλική Σιαταρά

Φωτογραφίες παράστασης: Μπάμπης Οικονόμου

Παραγωγή: A priori dance co. / Σε συνεργασία με το χώρο πολιτισμού «Επίκεντρο»

Πληροφορίες:

ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ Art Space Athens

Ορφέως 174, Αθήνα, 11855

τηλ. 210 34 53 203

http://www.vyrsodepseio.com/

Παραστάσεις:

Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 10€ 

Φοιτητικό/Ανέργων: 8€

A priori dance co.

http://www.aprioridance.com/

https://www.facebook.com/aprioridanceco

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=ljLHypa-JcQ

Διάρκεια παράστασης:

45 λεπτά χωρίς διάλειμμα

  

Μαμντάνι για Νετανιάχου: «Είναι εγκληματίας πολέμου» – Θα τον συλλάβει στη ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

AP26157047320435

Μαμντάνι για Νετανιάχου: «Είναι εγκληματίας πολέμου» – Θα τον συλλάβει στη ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Η θεσμική και ηθική παρέμβαση του προοδευτικού ηγέτη της Νέας Υόρκης που θέτει το διεθνές…

Οι Προτάσεις μας

Με μικρό τελικό Μουντιάλ, Athens Open και φιλικά Ολυμπιακού και ΑΕΚ οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/7)

896521 2

Με μικρό τελικό Μουντιάλ, Athens Open και φιλικά Ολυμπιακού και ΑΕΚ οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/7)

Ο μικρός τελικός του Μουντιάλ ανάμεσα σε Αγγλία και Γαλλία καθώς και δύο δυνατά φιλικά…

Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5000 οι νεκροί από τους σεισμούς – Οργή για την κρατική διαχείριση

AP26182749586315

Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5000 οι νεκροί από τους σεισμούς – Οργή για την κρατική διαχείριση

Καταγγελίες για ιδιώτες που ζητούν έως και 1300 δολάρια για να βγάλουν πτώματα από τα…

Efood: Στάση εργασίας εργαζομένων στον τελικό του Μουντιάλ- «Δεν παίζουμε με τα δικαιώματά μας»

6430357

Efood: Στάση εργασίας εργαζομένων στον τελικό του Μουντιάλ- «Δεν παίζουμε με τα δικαιώματά μας»

«Στον τελικό του Μουντιάλ θα παίξουμε για την δική μας φανέλα: την αξιοπρέπειά και την…

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

snapshot2

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Εμπλέκονται κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι πολιτικών και δημοσιογράφοι.