Αιμοδότης για πρόστιμο: Τους εξόργισε η μάσκα μου – Ενοχοποιητικό στοιχείο ο Ριζοσπάστης

«Σας δηλώνουμε ότι η μάσκα μας δεν είναι φίμωτρο, η φωνή μας δεν θα σιωπήσει, δε θα συμβιβαστεί»

5147395

Για το πρόστιμο των 300 ευρώ που του έκοψαν αστυνομικοί για άσκοπη μετακίνηση, επειδή είχε πάει να για αιμοδοσία, μίλησε ο άνδρας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1. 

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Μετά και την έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών να μην αφήσουμε, ειδικά τις μέρες της πανδημίας, να χαθεί εξαιτίας της έλλειψης αίματος, εγώ ξεκίνησα την Τετάρτη από το σπίτι μου για το Κρατικό Νίκαιας, για να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ. Στην επιστροφή μου και αφού είχε τελειώσει η αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙ.ΑΣ. και της ΔΡΑΣΗ σταμάτησαν το τρόλεϊ. Μας ανάγκασαν να κατέβουμε όλοι κάτω, να διαπιστώσουν αν φοράμε μάσκες, αν έχουμε ταυτότητες κι αν έχουμε και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης».

Το μήνυμα στην μάσκα

Ένα μήνυμα που αναγραφόταν στην μάσκα του ήταν η αιτία που εξόργισε τους αστυνομικούς και του έκοψαν κλίση, επισημαίνει ο άνδρας καταγγέλλοντας πως του έκαναν έλεγχο χωρίς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

«Αφού τους έδειξα την ταυτότητα, το σχετικό SMS και τον επίδεσμο που ήταν στο σημείο της φλεβοκέντησης, τους ζήτησα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου. Καταλαβαίνετε πως ένας αιμοδότης, αφού δώσει το αίμα, πρέπει να γυρίσει σπίτι του, να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, όμως, τους εξόργισε ένα μήνυμα που είχα στη μάσκα μου και αναγράφεται “και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή”, άρχισαν τον σωματικό έλεγχο, έψαξαν την τσάντα μου σπιθαμή προς σπιθαμή, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας και να σας πω τώρα ένα γλαφυρό παράδειγμα: Χωρίς γάντια, βάλανε τα χέρια τους ακόμα και στον καπνό απ’ τα τσιγάρα μου. Κι όταν διαμαρτυρήθηκα, προφανώς δεν πήρα καμία απάντηση».

Ο άνδρας αναφέρθηκε και στην άρνηση της υπηρεσίας ένστασης να σβήσει το πρόστιμο. «Στο ψάξιμο της τσάντας βρήκαν το ενοποιητικό στοιχείο, τον Ριζοσπάστη. Άρχισαν τις ειρωνείες “στο νοσοκομείο δεν πρέπει να πηγαίνεις με τέτοια πράγματα”. Αφού μου έκοψαν το πρόστιμο, δεν με άφησαν να φύγω. Με άφησαν για μία ώρα να περιμένω όρθιος, χωρίς να δώσουν κάποια εξήγηση. Πήγα στο νοσοκομείο, βρήκα το διευθυντή της αιμοδοσίας και πήρε τηλέφωνο την υπηρεσία της ένστασης, προφανώς δεν το ακύρωσαν», κατήγγειλε.

Το συμβάν έκανε γνωστό ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, κάνοντας λόγο για «ανθρώπους και ανθρωποειδή». «Μετά τους σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, τις χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες και τις ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανικολάου.

Ανοιχτή επιστολή – καταγγελία προς τους υπουργούς Yγείας και ΠροΠο

Ο κ. Δημακόπουλος σε ανοιχτή καταγγελία τους προς τους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη καταγγέλοντας το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, κατά το οποίο στοχοποιήθηκε.

Ολόκληρη η επιστολή, όπως δημοσιεύθηκε στο 902.gr:

«Κύριοι υπουργοί,

Στην έκκληση των νοσοκομειακών γιατρών «

Να μην αφήσουμε καμία ζωή να χαθεί εξαιτίας της έλλειψης αίματος», ειδικά τώρα στην περίοδο της πανδημίας, ξεκίνησα χτες από το σπίτι μου για το Κρατικό Νίκαιας για να δώσω κι εγώ ένα «χεράκι βοήθειας» στους ήρωες υγειονομικούς, όπως εσείς τους αποκαλείτε.

Στους ήρωες υγειονομικούς που στο πρώτο κύμα της πανδημίας μας καλούσατε να τους χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια μας. Σε αυτούς που από το πρώτο κύμα της πανδημίας δε θέλανε το υποκριτικό σας χειροκρότημα, το μόνο που σας ζητούσανε είναι να πάρετε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι στον «πόλεμο» που λέτε ότι βρισκόμαστε. Σε αυτούς που επιστρατεύσατε ΜΑΤ, ξύλο και χημικά επειδή διεκδικούσαν «τα όπλα» για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Στην επιστροφή μου από το νοσοκομείο μετά την αιμοδοσία, διμοιρίες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ σταμάτησαν το τρόλεϊ (κάποιον έψαχναν). Μας ανάγκασαν να κατέβουμε όλοι κάτω για να διαπιστώσουν αν φοράμε τις απαραίτητες μάσκες, αν έχουμε ταυτότητες και την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης. Αφού τους έδειξα την ταυτότητα, το σχετικό sms και τον επίδεσμο με το σημείο της φλεβοκέντησης, τους ζήτησα να με αφήσουν να γυρίσω σπίτι μου. Σαν «ταύροι σε υαλοπωλείο» έπεσαν τα μάτια τους στη μάσκα, όπου αναγράφεται «ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΝΗ». Άρχισαν το σωματικό έλεγχο και το ξεψάχνισμα της τσάντας, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο υγειονομικής προστασίας…

Και βρήκαν… «ενοχοποιητικό» στοιχείο: τον «Ριζοσπάστη»! Στη συνέχεια άρχισαν τις ειρωνείες, λέγοντάς μου πως δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο με αυτά τα πράγματα (τον «Ριζοσπάστη»!). Κι έτσι, μετά τις διαμαρτυρίες μου το «κατηγορητήριο» είχε στηθεί: Πρόστιμο Covid 300 ευρώ!

Κύριοι υπουργοί δεν σας παρεξηγώ, σας καταλαβαίνω κιόλας, είναι ξεκάθαρη η στάση σας. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη «μπουκώνετε» από τη μία με ζεστό χρήμα και κάθε είδους ενισχύσεις τους επιχειρηματικούς ομίλους για να κόβετε από την ικανοποίηση των αναγκών μας. Εμάς, που τρέμουμε μη τυχόν και αρρωστήσουμε και δεν έχουμε ΜΕΘ, αφού εσείς καταντήσατε έτσι το ξεχαρβαλωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας. Εμάς, που για να πάμε στη δουλειά μας «σαρδελοποιούμαστε» στα ΜΜΜ και το μόνο μας όπλο είναι η ατομική ευθύνη. Εμάς, που στέλνουμε τα παιδιά μας στα σχολεία σε 27αρια τμήματα. Εμάς, που μένουμε άνεργοι, με πετσοκομμένους μισθούς και δικαιώματα για να δίνετε παχυλές επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εντείνετε την καταστολή ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα για να κρύψετε τις εγκληματικές σας ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, για να φορτώσετε ξανά στις πλάτες μας μια ακόμα οικονομική κρίση.

Κύριοι της κυβέρνησης σας ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

Σας δηλώνουμε ότι η μάσκα μας δεν είναι φίμωτρο, η φωνή μας δεν θα σιωπήσει, δε θα συμβιβαστεί».

Αποστόλης Δημακόπουλος

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

604e6647825e631a983d9b22 1

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε πως δεν έφταιγε το όχημα για το τροχαίο που στέρησε…

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Καλλιάνος

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε εκφράσει μέσω βίντεο τα παράπονα του για τις συνθήκες νοσηλείας του…