Αιματοβαμμένες εκλογές στην Ανατολική Ουκρανία

Τουλάχιστον έξι Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, το τελευταίο 24ωρο, στην ανατολική Ουκρανία όπου οι φιλορώσοι αντάρτες, ετοιμάζονται να…

donetsek

Τουλάχιστον έξι Ουκρανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, το τελευταίο 24ωρο, στην ανατολική Ουκρανία όπου οι φιλορώσοι αντάρτες, ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν αύριο εκλογές για να σφραγίσουν το διαζύγιό τους από το Κίεβο, παρά τις προειδοποιήσεις των Δυτικών. “Οι εκλογές αυτές θα δώσουν μια νομιμότητα στην εξουσία μας και θα μας απομακρύνουν ακόμη λίγο περισσότερο από το Κίεβο”, διαβεβαίωσε χθες ο Ρόμαν Λιάγκιν, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής που συστάθηκε για την ψηφοφορία αυτή από την αυτοανακηρυχθείσα “Δημοκρατία του Ντονέτσκ”.

Το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, δύο περιφέρειες της ανθρακοφόρου λεκάνης του Ντονμπάς, κήρυξαν μονομερώς την ανεξαρτησία τους τον περασμένο Απρίλιο, γεγονός που προκάλεσε μια φονική σύγκρουση με τις ουκρανικές δυνάμεις που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους, από τους οποίους 300 σκοτώθηκαν τις δέκα τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, παρά την κατάπαυση του πυρός που επιβλήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου και παραβιάζεται συστηματικά.

Σήμερα, οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν πως έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις 24 τελευταίες ώρες, ένας από τους οποίους στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, αλλά τα δύο στρατόπεδα εξακολουθούν να διεκδικούν τον έλεγχό του. Σ’ αυτή την τεταμένη κατάσταση, οι προετοιμασίες για τις εκλογές μοιάζουν πολύ περιορισμένες. Στη συνοικία Κιέβσκι του Ντονέτσκ, κοντά στο αεροδρόμιο, οι στρατιωτικοί που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήξεραν πού βρίσκονται τα πλησιέστερα εκλογικά τμήματα.

Στη γειτονική περιοχή του Λουγκάνσκ, οι αντάρτες έχουν από χθες ανοίξει σφοδρό πυρ εναντίον πολλών τοποθεσιών με χρήση όλμων, πυροβολικού και αρμάτων μάχης, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης ο οποίος υποστηρίζει τις αρχές του Κιέβου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σήμερα το πρωί, οι αυτονομιστές άρχισαν να βομβαρδίζουν με πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών το χωρικό Κρίμσκι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από το Λουγκάνσκ και έχει εγκαταλειφθεί από τον ουκρανικό στρατό.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…